Ana SayfaGüncelHDP de çekildi: Kadına Şiddet Komisyonu’nda sadece AKP-MHP üyeleri kaldı

HDP de çekildi: Kadına Şiddet Komisyonu’nda sadece AKP-MHP üyeleri kaldı

HABER MERKEZİ – CHP ve İyi Parti’nin ardından HDP de Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu’ndan çekilme kararı aldı. Böylece komisyonda sadece AKP ve MHP üyeleri kaldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’nin ardından Halkların Demokratik Partisi de (HDP) TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu’ndan çekildi.

3 partinin çekilmesiyle Araştırma Komisyonu’nda sadece AKP ve MHP’li üyeler kaldı.

Böylelikle 15 üyeli komisyonda 7’si AKP, 1’i de MHP üyesi olmak üzere 8 üye kalmış oldu.

Meclis’te düzenlenen toplantıda konuşan HDP Komisyon üyesi olan Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, komisyondan çekildiklerini duyurarak şunları söyledi:

Israrlı çabalarımız sonucu tüm partilerin ortak kararıyla 27’nci dönemin başında Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu altında İstanbul Sözleşmesi’nin Etkin Uygulanması ve İzlenmesi Alt Komisyonu kuruldu. Bir buçuk sene çalıştık ama hala komisyon raporu çıkmadı. Peki sonra ne oldu? İktidar ortakları AKP ve MHP, birdenbire Meclisin kadına yönelik şiddeti araştırması gerektiğine yeniden kani oldu. Ancak Komisyonun muradının, şiddetin neden önlenmediğini araştırmak olmadığını çok çabuk anladık. Bu Komisyon, daha çalışmalarına başlamadan şaibeli hale geldi! Çünkü Komisyon’un kurulduğu meclis oturumundan tam 11 gün sonra bir gece yarısı şahsım rejiminin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye karar verdiğini öğrendik.

Diğer partilerin çekilme gerekçeleri

Komisyondan çekilen CHP’li milletvekilleri yürütülen çalışmayı eleştirmiş, “Cumhur İttifakı’nın ajandası, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını meşrulaştıracak zemin yaratmak” demişti.

Komisyona İyi Parti kontenjanından üye olan Ankara Milletvekili Şenol Sunat da, Komisyon Başkanlığı’na verdiği dilekçede şunları belirtti:

Meclis araştırma komisyonunun, çoğulcu değil, çoğunlukçu bir anlayışla çalışmaları devam ettireceği, yıllardır sürdürülen kadın hakları ve kadına yönelik şiddeti önleme konusunda, kazanımlardan geri adım atılacağı ve belli kesimleri memnun etmek için kanunlarda değişikliklere gidecek alt yapıyı hazırlamaya çalıştığı ortadadır.




Önceki Haber
DEVA'dan HDP’ye dayanışma ziyareti
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.