Ana SayfaGüncelKuzey ve Doğu Suriye’de el konulan hububatta yolsuzluk: 4 kişi tutuklandı

Kuzey ve Doğu Suriye’de el konulan hububatta yolsuzluk: 4 kişi tutuklandı

HABER MERKEZİ – Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinden Urfa’ya getirilen 176 bin ton hububatta 15 milyon TL’lik yolsuzluk yapıldığı öğrenildi. 16 isim hakkında dava açıldı ve 4 kişi tutuklandı.

Türkiye’nin 9 Ekim 2019 tarihinde Suriye Milli Ordusu (SMO) ile birlikte girdiği Kuzey ve Doğu Suriye’nin Gire Spi (Tel Abyad) ve Serekaniye (Resulayn) kentlerinden el konulan hububat (un üretiminde kullanılan buğday ve arpa gibi bitkiler), Urfa’da pay edildi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Barış Polat’ın haberine göre, Eyn İsa’ya bağlı Şergırak (Sakkarat) ve Silluk’a bağlı Dehlîz (Dehliz) tahıl depolarından Urfa Tarım Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) taşınan 176 bin ton hububattın getirilme süreçlerin tamamında yolsuzluk yapıldığı ortaya çıktı.

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Rüşvet almak ve vermek” ve “İhaleye fesat karıştırmak”tan yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Türkiye Tarım Mahsulleri Genel Müdürlüğü Alım ve Muhafaza Daire Başkanı Gökhan Gürbüz ile AKP’nin eski milletvekili Mazhar Bağlı’nın kardeşi ve aynı zamanda TMO Urfa Şube Müdür Yardımcısı Abdurrahman Bağlı’nın da aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

4 kişi tutuklanırken, Gürbüz’ün ikameti Ankara’da olduğu için dosyası tefrik edildi.

Müdür biliyormuş

İddianamede valiliğe ihbar dilekçesi sunan S.Ö adlı kişi, TMO’da yaşanan usulsüzlükleri kurum müdürü Deniz Özoğlu’nun bildiğini, bu duruma müdahalede bulunmadığını ve üstünü kapattığını söyledi.

S.Ö.’nün verdiği ve soruşturma dosyasına eklenen dilekçede, “Şikayette bulunan memur olursa tayininin çıkartıldığı, devletin en az 15 milyon zarara uğratıldığı, şirketlerin Suriye’den getirdiği ekmeklik buğdayların gümrük vergisi daha az olan makarnalık olarak gösterildiği, numune başına 20 bin lira para aldıkları, Abdurrahman Bağlı ve Halil Öncel’in kurumda çeteleşerek yolsuzluk yaptıkları…” kaydedildi.




Önceki Haber
15-16 Haziran direnişçisi Yunus Uysal anlatıyor: Yürüdük, durmadan yürüdük
Sonraki Haber
106 yıldır süren Sayfo