Ana SayfaDünyaAraştırma: Hindistan’da Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 4.7 milyon olabilir

Araştırma: Hindistan’da Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 4.7 milyon olabilir

HABER MERKEZİ – Yapılan bir araştırmada, Hindistan’da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının 4 milyon 700 bin olabileceği kaydedildi.

Hindistan’da Corona virüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının resmi rakamdan 10 kat daha fazla olabileceği bildirildi.

Hint ekonomist Arvind Subramanian, Harvard Üniversitesi ve merkezi Washington DC’de bulunan bir düşünce kuruluşundan iki görevli tarafından yapılan araştırmada, Covid-19’a bağlı can kayıpları ele alındı.

Araştırmada, ülkede vakaların yüksek olduğu dönemde dolu olan hastanelerde, sağlık hizmetlerinin ertelendiği veya sekteye uğradığında Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının eksik sayılmış olabileceği sonucuna ulaşıldı.

Hindistan Sağlık Bakanlığı verilerine göre 414 binden fazla olan ölü sayısına atıfta bulunulan araştırmada, Ocak 2020 ila Temmuz 2021 tarihlerinde hayatını kaybedenlerin sayısının 3 milyon ila 4 milyon 700 bin olabileceğine dikkat çekildi.

Araştırmada, kesin bir rakam belirtmenin zor olduğu ancak salgında ölenlerin sayısının resmi rakamdan çok daha fazla olabileceği ifade edildi.




Önceki Haber
Vaka sayısında yükseliş devam ediyor: Fahrettin Koca aşı çağrısı yaptı
Sonraki Haber
Soylu, Afrin ve Azez'e gitti: Ay-yıldızlı tabutları taşımakla millet olunur