Ana SayfaToplumsal CinsiyetBoşandığı kadını yaralayan Özkan Yarbi’ye 10 yıl hapis

Boşandığı kadını yaralayan Özkan Yarbi’ye 10 yıl hapis

HABER MERKEZİ – Mersin’de kendisinden boşanan Hatun Koç’u vurarak engelli olmasına neden olan Özkan Yarbi’ye 10 yıl hapis cezası verildi.

Mersin’de boşandığı Hatun Koç’u Mayıs 2020’de, pompalı tüfekle vurarak ayağından engelli kalmasına neden olan Özkan Yarbi’nin yargılandığı davanın karar duruşması Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Sanık Yarbi’nin tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldığı duruşmada sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu. Hatun Koç ise duruşmaya katılmadı.

Bir önceki celse esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sunan iddia makamı, mütalaasını tekrarlayarak Yarbi’nin “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Daha sonra savunma yapan müşteki avukatları ise, Yarbi’nin “Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Koç’un aldığı tehditlerden dolayı şehir değiştirmek zorunda kaldığını, soy ismini değiştirdiğini ve neredeyse tüm yaşamını değiştirmek zorunda kaldığını belirten avukatları, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Fail Yarbi ise, savunmasında “Bir anlık refleksle ateş ettim. Pişmanım, vicdan azabı çekiyorum. 26 aydır cezaevindeyim” diyerek, tahliyesini talep etti.

Sanık avukatı ise öfke ile korkutma amaçlı ateş ettiğini savunduğu müvekkilinin “Kasten yaralanmaya teşebbüs” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Duruşmaya verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Yarbi’ye, “Öldürmeye teşebbüs” suçundan 10 yıl hapis cezası verdi.

Yarbi’nin tutukluluğunun devamına karar verildi.




Önceki Haber
Hindistan'daki 84 yaşındaki rahibin ölümü halkı ayaklandırdı
Sonraki Haber
Mahkeme HDP'li Gergerlioğlu için tahliye kararı verdi