Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞiddet faili erkeğin dışarıda olmasına tepki: Bana öldükten sonra sahip çıkmayın

Şiddet faili erkeğin dışarıda olmasına tepki: Bana öldükten sonra sahip çıkmayın

HABER MERKEZİ – Sakarya Karasu’da boşanma aşamasında olduğu Recep Y. tarafından evinin kapısı tekmelenen ve ölümle tehdit edilen kadın, erkeğin hala tutuklanmamasına tepki göstererek, “Ben yaşıyorum ve bugün bana sahip çıkılırsa yaşamaya devam edebilirim. Ben öldükten sonra sosyal medyada arkamdan paylaşım yapmanın hiçbir anlamı yok” dedi.

Sakarya’nun Karasu ilçesinde yaşayan bir kadın, evli olduğu Recep Y.’den boşanmak için 7 ay önce dava açtı.

Recep Y., birçok defa kadının oturduğu eve gidip, boşanma davasından vazgeçmesi için tehdit etti.

Zaman zaman kadının kapısını tekmeleyip, tehditler savuran Recep Y., eve de hasar verdi. Kadın, polise gidip şikayetçi oldu. Bunun üzerine gözaltına alınan Recep Y., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Önceki gün yeniden kadının evine giden Recep Y., yine kapıyı tekmeleyip, kadını ölümle tehdit etti.

Kadın, Recep Y.’nin tehditlerini ve kapıyı tekmelediği anları cep telefonu kamerasıyla kaydedip, ‘Ölmek istemiyorum, lütfen sesimi duyun’ yazarak, sosyal medyadan paylaştı.

Paylaşımda, Recep Y.’nin kapıyı tekmeleyip, “Aç kapıyı” diye bağırdığı, kadının ise “Ne olursun git. Kapıyı açmayacağım. Çocuklar korkuyor. Açarsam beni döveceksin biliyorum” cevabını verdiği anlar yer aldı. Görüntülerde ayrıca çocuklardan birinin annesine “Anne polisi ara” dediği duyuldu.

Kadın bunun ardından bugün yeniden polise giderek, Recep Y.’den şikayetçi oldu ve ifade verdi.

‘Ben öldükten sonra tutuklansa ne anlamı kalır ki?’

DHA’ya yaşadıklarını anlatan kadın, sürekli ölüm korkusu yaşadığını söyledi.

Seni öldüreceğim, her şeyi hazırladım sonra da buradan gideceğim’ diyor. Bu beni korkutuyor, 3 çocuğumla evimin bahçesine bile inemiyorum korkudan. Bana psikolojik baskı yapıyor, hakaret ediyor, küfrediyor, giyimime karışıyor, görüştüğüm insanlara ve evime gelen insanlara karışıyor.

Sürekli baskı halinde hala. Böyle yaşayamıyor insan, sürekli ölüm korkusu yaşıyorum. Kapı çalınınca bile çocuklarım korkuyor. ‘Acaba şimdi kim geldi’ diye soruyorlar ve ‘Anne kapı deliğinden bak’ diyorlar. Yaşayamaz hala geldim korkudan. Sindirdi beni ama artık bu durumdan çıkmam gerektiğini düşündüm.

Ölmekten korkuyorum çünkü sürekli ölüm tehditleri alıyorum ve yapabilir, bunu da biliyorum. Kurtulamıyorum. Ben dava açtım, bugün tekrar ifade vermeye çağırdılar ama şu ana kadar bir sonuca ulaşamadık. Ben yardım istiyorum artık. Sokağa çıkamıyorum, çocuklarımla parka bile gidemiyorum. Karşıma çıktığı zaman biliyorum ki beni vuracak. Ben çocuklarımla mutlu şekilde yaşamak istiyorum, başka bir şey istemiyorum.

Ben öldükten sonra tutuklansa ne anlamı kalır ki? Ben yaşarken bana sahip çıkılsın istiyorum. Bu yüzden paylaşım yapmak zorunda kaldım çünkü sesimi duyuramadım. Ben yaşıyorum ve bugün bana sahip çıkılırsa yaşamaya devam edebilirim. Ben öldükten sonra 2 gün sosyal medyada arkamdan paylaşım yapmanın hiçbir anlamı yok. Çocuklarım var benim, çocuklarım için destek istiyorum.




Önceki Haber
Sahada çalışan gazeteciler anlatıyor: 'Kesilmek istenen halkın sesi'
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.