Ana SayfaGüncelDanıştay yürütmeyi durdurdu: Tozkoparan’da halk kazandı

Danıştay yürütmeyi durdurdu: Tozkoparan’da halk kazandı

HABER MERKEZİ – Danıştay, günlerdir direnişte olan Tozkoparan Mahallesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘riskli alan’ ilan edilmesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İstanbul’un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan ve Küba mahalleleri, kentsel dönüşüm ile boşaltılmak isteniyordu.

Güngören Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortaklığıyla ‘riskli alan’ ilan edilen ve 17 gündür elektrik, su, doğalgazları kesilen Tozkoparan’da halk, evleri için verdikleri mücadeleyi kazandı.

Danıştay 6’nci Dairesi, keşif ve bilirkişi incelemesi raporunu alana kadar ve bu konuda yeniden inceleme yapılana kadar projeye dair yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Danıştay, 2577 sayılı yasanın 27’nci maddesi uyarınca tetkik hakimin açıklamaları ve dosyadaki belgelerin incelediğini, davanın durumuna ve uyuşmazlığın hukuki niteliğine göre davacı ile davalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yargılama devam ederken dosyaya sunulan bilgi ve belgelerin değerlendirmesi sonucu yürütmenin durdurulması isteminin yeniden incelendiğini, keşif ve bilirkişi incelemesi yerinde yaptırılıp, bilirkişi raporu alındıktan sonra bu konudaki yeniden bir karar verilinceye kadar yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Mahalle sakinleri Danıştay kararının ardından nöbet eylemini sürdürdükleri Barış Parkı’nda önümüzdeki saatlerde açıklama yapacak




Önceki Haber
Evli olduğu kadını arabayla sürükleyip, yaralayan erkeğe para cezası
Sonraki Haber
Haiti devlet başkanına suikast, ülkede yıllardır süren çekişmeyi ve kilitlenmeyi nasıl etkileyecek?