Ana SayfaÇalışma Yaşamıİş bırakan temizlik işçileri greve çıktı

İş bırakan temizlik işçileri greve çıktı

HABER MERKEZİ – Ankara Çankaya’da TİS görüşmelerinin tıkanması üzerine iş bırakan bin 500 temizlik işçisi greve başladı.

Ankara’nın Çankaya Belediyesi’ne bağlı Çanpaş AŞ. ve Genel-İş arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin tıkanması üzerine 7 aydır istedikleri zammı alamayan bin 500 temizlik işçisi iş bıraktı.

Çöp toplama, park-bahçe ve sokak süpürme birimlerinde çalışan işçiler, üyesi oldukları Genel-İş’i, TİS görüşmelerinde istedikleri zamda ısrarcı olmamasını eleştirdi.

İşçiler, “Eşit işe eşit ücret” diyerek, 195 TL’nin kırmızı çizgileri olduğunu belirtti.

İşçiler, aldıkları aylık 5 bin 300 TL’lik maaşın içinde, risk, yol, yemek, aile geçim yardımı, çocuk parası ve ayda iki günlük mesai parası olduğunu belirterek, zam talep ediyor.

İşçilerin iş bırakması üzerine dün gece Çankaya ilçesine bağlı yerlerde çöp toplanmadı. Ankara Kızılay’da yollar, sokaklar, caddeler ve bina önleri çöplerle doldu.

İşçiler, Genel İş Ankara 1 Nolu Şubesi ile birlikte Çankaya Belediyesi binasında grev başlattı.

Belediye avlusunda bir araya gelen işçiler, “Direne direne kazanacağız”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları attı.

Eylemde konuşan Genel İş Ankara 1 No’lu Şubesi Başkanı Hanım Akkuş, TİS’in işçilerin geleceği olduğunu belirterek, “Sendika şubeleri işçinin her türlü hakkını, hukukunu koruyacak olan tek örgütlü alandır. Genel İş 1 No’lu Şubesi ve emekçileri yok saymak, işçilerin evini ocağını elinden almaktır. Bunu kabul etmiyoruz” dedi.

Genel İş’e çağrıda bulunan Akkuş, “Gelin bu yanlıştan vazgeçin. İmzaladığınızı söylediğiniz o TİS’i yırtın. Çanpaş işçilerine bir bayram hediyesi verin. Biz hazırız. İdari maddeleri ve ücretleri yeniden değerlendirmeye hazırız. Bu çağrımıza kulak verin. Çankaya Belediyemizin kadrolu, memur, belde, imar, Çanpaş, tüm emekçilerinin geçmişten bugüne onurlu yürüyüşlerini, omuz omuza devam ettireceğinden kimsenin şüphesi olmasın” diye belirtti.

İşçiler, eylemlerini saat 20.00’de Çankaya’ya bağlı Muhye Katı Atık Birimi’nde sürdürecek.


Mezopotamya Ajansı



Önceki Haber
Bağımsız Maden-İş Başkanı Çetin ve işçi İnter yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Antik kentin karakol komutanı ‘define avcılığı’ndan görevden alındı