Ana SayfaGüncelFelaket bölgesine giden Merkel de iklim değişimine dikkat çekti

Felaket bölgesine giden Merkel de iklim değişimine dikkat çekti

HABER MERKEZİ –  Almanya’daki sel felaketinden en çok etkilenen Rheinland-Pfalz eyaletini ziyaret eden Merkel, burada yaptığı konuşmada iklim değişimiyle mücadele etmeye vurgu yaptı.

Batı Avrupa’da son 20 yılın en büyük sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 183’e yükselirken Almanya Başbakanı Angela Merkel felaketten en çok etkilenen Rheinland-Pfalz eyaletini ziyaret etti.

DW Türkçe’de yer alan habere göre, Merkel felaketin ardından Almanyanın iklim değişimiyle mücadele konusunda daha hızlı hareket edip daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı.

Merkel yaşanan olayların tamamı değerlendirildiğinde bunun iklim değişimi ile ilgisi olduğunu gösterdiğini belirterek acele etmeleri gerektiğini vurguladı.

Rheinland-Pfalz, Kuzey-Ren Vestfalya ve Bavyera eyaletlerinde aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısının 156’ya yükseldiği bildirildi.

Belçika’da da seller nedeniyle en az 27 kişinin hayatını kaybetti.

Koblenz polisinden yapılan açıklamada, sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının Rheinland-Pfalz eyaletinde 110’a çıktığı belirtildi. Açıklamada 670 kişinin de yaralandığı aktarılarak yaşamını yitirenlerin sayısının daha da artabileceği kaydedildi.

Kuzey-Ren Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanlığı da eyalette selden ölenlerin sayısının 45’e yükseldiği bilgisini paylaştı. Öte yandan ülkenin güneyinde ve doğusunda da etkili olan şiddetli yağışlar gece su baskınlarına ve sele sebep oldu.

Acil durum ilan edildi

Avusturya sınırında bulunan Bavyera eyaletinin Berchtesgadener Land bölgesinde sel ve toprak kayması dolayısıyla “acil durum” ilan edildi.

Bölge yönetiminden yapılan açıklamada, bu bölgede en az 1 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Açıklamada, Bischofswiesen, Berchtesgaden, Schönau am Königssee Marktschellenberg beldelerinde sel meydana geldiği, B305 karayolunun bir bölümünün kapatıldığı, Scheffau beldesine ise ulaşılamadığı belirtilerek bölgede 65 kişinin evlerinden tahliye edildiği aktarıldı.

Böylelikle ülkede sel ve su baskınlarında ölenlerin toplam sayısı 156’ya yükseldi.




Önceki Haber
Polisin darp ettiği 8 aylık hamile kadın: Belime dipçikle vurdular
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.