Ana SayfaToplumsal Cinsiyet17 yaşındaki Gamze Açar, cinsel saldırıya maruz bırakılıp öldürülmüş

17 yaşındaki Gamze Açar, cinsel saldırıya maruz bırakılıp öldürülmüş

HABER MERKEZİ – Ankara’da iş görüşmesi için gittiği otelin 5’inci katından şüpheli biçimde düşerek, yaşamını yitiren Gamze Açar’ın ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı. Beş kişi hakkında “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kasten öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara’da 17 yaşındaki Gamze Açar, sözde devre mülk satıcılığı adı altında kurulan sahte bir şirketin satış danışmanı ilanındaki numarayla iletişime geçmiş ardından da görüşmeye gitmişti.

Gamze’nin Kızılcahamam’da götürüldüğü otelin 5. katından düştüğü iddia edilmişti.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, kadının ölümüne ilişkin açılan soruşturmayı tamamladı.

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianame sonucu beş kişi hakkında, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kasten öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamede, sanılardan Rıza D.’nin Gamze’nin iş başvurusunu değerlendirme bahanesiyle, kendini patron olarak tanıtıp hileli hareketlerle güven oluşturduğu ve kadını gece saat 01.30’da diğer şüpheliler Mustafa Emre D. , Emre E. Mehmet Doğan ve Hüseyin Emre G.’nin bulunduğu otelin 506 nolu odasına getirdiği anlatıldı.

İddianamede, “Diğer şüpheliler ile birlikte fikir ve eylem birliği içerisinde maktule cebir kullanarak, cinsel istismarda bulundukları ve işledikleri suçların ortaya çıkmasını engellemek maksadıyla maktulü zorla tutulduğu odadan yardım istemek için çıktığı balkondan aşağıya atarak öldürdükleri” belirtildi.

Adli Tıp Kurumu raporlarında, Gamze’nin kıyafetlerinde ve tırnaklarında şüphelilere ait DNA örnekleri bulunduğunun tespit edildiği belirtilerek, “şüpheliler tarafından cinsel istismarda bulunulduğuna ve maktulün buna karşı koymak istediğine delil oluşturmaktadır” denildi.

Ayrıca erkeklerin, “Gamze uyuşturucu kullandı ve intihar etti” iddiası da çürütüldü. İddianamede, “Kimya İhtisas Dairesi Başkanlığı Toksikoloji Şubesinin 19 Kasım 2020 tarihli raporunda maktulün kanında veya saçında uyuşturucu madde bulunmadığının tespit edildiği” ifade edildi.

İddianamede beş erkeğin fikir ve eylem birliği içerisinde Rıza D. tarafından otele getirilen kadını, zorla otel odasında tutarak, birçok kez cinsel saldırıda bulundukları anlatılarak, “maktulün sabah saatlerinde yardım çığlıkları atarak balkona kaçması üzerine işledikleri suçların ortaya çıkmasını engellemek için maktulü öldürmek hususunda ortak suç işleme kararıyla maktulü bulundukları odanın balkonundan aşağıya atmak suretiyle ölümüne sebep oldukları ve bu şekilde üzerlerine atılı kasten öldürme suçunu işledikleri anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

İddianamede Rıza D.’nin İzmir’de benzer bir suça karıştığı da kaydedildi.




Önceki Haber
TTB: İktidar pandemiyi yönetemiyor, ölümlere neden oluyor
Sonraki Haber
CHP'li Belediye Başkanı: Yabancı uyruklu kişilerin vergilerine 10 kat zam yapacağım