Ana SayfaDünyaMültecilere İspanyolca öğretebilmek için garajını okula dönüştürdü

Mültecilere İspanyolca öğretebilmek için garajını okula dönüştürdü

HABER MERKEZİ – İspanya’nın Kanarya Adaları’nda yaşayan bir şahıs, adaya gelen göçmenlere İspanyolca öğretmek için evinin garajını sınıfa dönüştürdü.

İspanya’nın Kanarya Adaları’ndaki yetkililer, kıyılarına gelen belgesiz göçmen sayısındaki yüksek artışı karşılamak için mücadele ederken, adada yaşayan Tito Martin adlı kişi, gelen göçmenlere kendi imkanlarınca yardım etmeye çalışıyor.

Las Palmas de Gran Canaria’da yaşayan Tito Martin, yetkililerin göçmenlere yeterince yardım etmediğini düşünerek,  göçmenler için dil kursu açtı.

Bunun için evinin garajını okula dönüştüren Martin, gelen mültecilere İspanyolca öğretmeye çalışıyor.

Reuters’a konuşan Martin, “Göçmen durumuyla ilgili haberlere ve yorumlara katılmayı bırakmanın ve harekete geçmenin zamanı geldiğine karar verdim” dedi.

Yerel bir Fransızca ve İngilizce öğretmeni olan Sabel Florido da Martin ile birlikte mültecilere dil öğretmeye çalışıyor.

Florido, “Ben bilinçli bir insanım, etrafımda neler olup bittiğinin farkındayım ve gerçek şu ki… benim adam şu anda acı çekiyor.” dedi.

Kanarya Adaları’na göç

İspanya İçişleri Bakanlığı’na göre, Ocak ve Temmuz ortaları arasında, 7 bin 260 göçmen adaya geldi. Aynı dönemde bu sayı geçen yıl 2 bin 800 kişi civarındaydı.

Yetkililer, bu artışı Covid-19’un Kuzey ve Sahra altı Afrika’daki turizm ve diğer sektörler üzerindeki olumsuz etkisine bağlıyor.

Bölgedeki mülteciler için oluşturulan tesisleri tamamen dolmuş durumda.

Ancak insan hakları örgütleri mültecilerin kaldığı koşulların insani olmadığını belirterek, yetkililerden kamplarda iyileştirme yapmalarını istiyor.




Önceki Haber
Tunus'ta polis El Cezire ofisini bastı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.