Ana SayfaDünyaABD’li komutan: Taliban’ın zaferi önlenemez değil

ABD’li komutan: Taliban’ın zaferi önlenemez değil

HABER MERKEZİ – ABD, Afganistan’da Taliban’a karşı hava saldırılarını yoğunlaştırdığını belirterek Afgan hükümet güçlerine hava desteğini sürdüreceğini açıkladı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie Afganistan’ın başkenti Kabil’de yaptığı açıklamada Afganistan hükümetine desteğin süreceğini söyledi.

McKenzie “ABD, Afgan güçlerini desteklemek için son günlerde hava saldırılarını artırdı ve Taliban’ın saldırılarını sürdürmesi halinde bu düzeyi artırılmış desteği gelecek haftalarda da sürdürmeye hazırız” dedi.

ABD’nin askeri misyonunun sona ereceği 31 Ağustos tarihinden sonra da devam edip etmeyeceği konusunda bir bilgi vermeyen McKenzie “Afganistan hükümeti şiddetli bir testle karşı karşıya. Taliban, harekatının önlenemez olduğu duygusu yaratmaya çalışıyor” dedi.

Taliban’ın zaferinin önlenemez olmadığını belirten McKenzie, siyasi bir çözüm imkanının da sürdüğünü belirtti.

McKenzie ayrıca Kurban Bayramı nedeniyle saldırılarına ara veren Taliban’ın bayram sonrasında nüfusun yoğun olduğu kent merkezlerine yeniden saldırılara başlayabileceğini söyledi.

Taliban ABD ve NATO askerlerinin ülkeden çekilmesiyle birlikte kontrolü altında bulunan toprakları genişletmeye başladı.




Önceki Haber
Giyinmenin milli ve kültürel kodları ile Kürt kadın kostümleri
Sonraki Haber
Tunus Cumhurbaşkanı, Başbakan'ı görevden aldı, meclisi feshetti