Ana SayfaGüncelSuruç Katliamı anmasına sert müdahale: Çok sayıda gözaltı

Suruç Katliamı anmasına sert müdahale: Çok sayıda gözaltı

HABER MERKEZİ – Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anmak için İstanbul, Ankara ve İzmir’de bir araya gelenlere sert bir şekilde müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Urfa’nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi’nde 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD’in canlı bomba saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 genci anmak için İstanbul Kadıköy’de yürüyüş yapılmak istendi.

Anmaya Suruç Aileleri İnsiyatifi, Suruç Katliamı’nından yaralı kurtulanlar, HDP Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, Züleyha Gülüm, İstanbul HDP İl eş başkanı Erdal Avcı, Öğrenci Örgütleri, Demokratik Kitle Örgütleri’nin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Kadıköy Halitağa Caddesi’ndeki HDP İlçe binasının önünde yapılmak istenen Anmaya polis müdahale etti.

Müdahale sonucu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Müdahale sırasında eylemi takip eden gazeteciler de darp edildi.

Ankara ve İzmir’de gözaltı

Ankara’da Olgunlar, Konak ve Güvenpark’ta katliamı protesto etmek isteyen gençler gözaltına alındı.

Ayrıca İzmir’de de anma için bir araya gelen Gençlik Örgütleri Karşıyaka İzban önünde buluştu. İş Bankası önüne yürüyüş yapmak isteyen gençlere polis izin vermedi.

Eylemde HDP kent vekilleri Murat Çepni ve Serpil Kemalbay da yer aldı. Gençler ve vekiller polis müdahalesinde darp edildi.

Polis müdahalesine rağmen dağılmayan kitle “Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganlarıyla bekleyişini uzun bir süre sürdürdü.

Kitle önüne barikat kuran polisler yürüyüşe izin vermezken, gençler sloganlarla barikatı aşmaya çalıştığı esnada ikinci bir müdahale gerçekleşti. Müdahalede çok sayıda kişi gözaltına alındı.




Önceki Haber
Cizre'de sıcaklık rekoru kırıldı: 49.1
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.