Ana SayfaGüncelAkşener’den Bolu Belediye Başkanı Özcan’a : Sığınmacılara düşmanlık yanlıştır

Akşener’den Bolu Belediye Başkanı Özcan’a : Sığınmacılara düşmanlık yanlıştır

HABER MERKEZİ – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bolu Belediye Başkanı’nın ‘ırkçı’ önerisini eleştirerek, ”Avrupa’nın dediğini yapıp Türkiye’yi hendek etmek çok büyük bir hainliktir. Sığınmacılara düşmanlık da yanlıştır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kastamonu’da esnaf ziyaretinde bulunarak, burada açıklama yaptı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, Bolu Belediye Başkanı Tuncay Özcan’ın mültecilerin su ve katı atık ücretlerinde 10 kata kadar zam yapma önerisinin kabul edilmesi hakkında ne düşündüğü üzerine sorulan soruya şu yanıtı verdi:

Türkiye’deki göçmenlere düşmanlık yapmak yanlış ama bu göç meselesinin Türkiye’yi hendek haline getirdiği Avrupa ile olan anlaşmalar neticesi de bir gerçek. Benim yapmaya çalıştığım şey şudur, ayrışma noktalarını gol atalım diye bu kadar derinleştirirseniz Türkiye zarar görür. Ben muhalefet partisi genel başkanıyım duvardan duvara çarparım ama bugün doğru değil. Sığınmacıların Türkiye’ye hurra yapması yanlıştır. Avrupa’nın dediğini yapıp Türkiye’yi hendek etmek çok büyük bir hainliktir, basiretsizliktir. Ama o gelmiş sığınmacılara da düşmanlık etmek de yanlıştır. Ben iki yıl evvel Sayın Erdoğan’a seslendim, sen gitmiyorsun gönder beni Beşer Esat ile ben konuşayım da Suriyeli sığınmacıları memleketlerine can güvenliği içerisinde gönderelim. Ne yaptılar? Kulaklarının üzerine yattılar.

Ne olmuştu?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan mültecilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağını açıklamıştı.

Gelen eleştiriler üzerine açıklama yapan Özcan, “Gitsinler istiyoruz. Gönderelim gitsin” derken, tepkilerin artması üzerine yeni bir açıklama daha yaptı ve “Geri adım atmayacağım fazlasını da yapacağım” şeklinde konuşmuştu.




Önceki Haber
HDP'den Milas Belediye Başkanı Tokat'a ziyaret
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.