Ana SayfaManşetAkşener’den Erdoğan’a cevap: İktidar teslim edilmez devredilir

Akşener’den Erdoğan’a cevap: İktidar teslim edilmez devredilir

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan’ın “Memleketi bunlara teslim edemeyiz” şeklindeki açıklamalarına ”İktidar teslim edilmez devredilir”  diye yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis’te düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Memleketi bunlara teslim edemeyiz” şekilindeki açıklamalarına yanıt veren Akşener şunları söyledi: :

Beş kere dinledim, ‘Acaba yanlış mı duydum?’ diye. Devleti teslim aldığını sanıyor biliyor musunuz? Sayın Erdoğan devleti teslim aldığını sanıyor, seçim kaybedince de teslim edeceğini düşünüyor. Bak Sayın Erdoğan, iktidar teslim edilmez, devredilir. Millet sandıkta kararını ortaya koyar, o karara göre iktidar devredilir. Sen, demokrasiye gıcık oluyor olabilirsin. ‘Demokrasi amaç değil, araçtır’ diyor olabilirsin. Hatta kendi kendine, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız şahsımındır’ diyor da olabilirsin. Ama bu aziz millet, demokrasisine el sürdürmez. İradesine müdahale ettirmez. İstanbul seçimlerini hatırla. Gün olur, o sandık milletin önüne gelir. Ve o gün geldiğinde, bu yapılanların hesabını milletine verirsin. Demedi deme.

Yasadaki OHAL ve TMSF düzenlemesine tepki

Akşener, hükümetin TBMM’ye sunduğu torba teklifte bazı Olağanüstü Hal (OHAL) yetkilerinin üç yıl daha uzatılmasını sağlayacak düzenlemenin de bulunduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

Kayyum atanmış şirketler var ya. TMSF bunları uygun şartlar bulup sattığında bu şirketler hem işlemeye devam ediyor, o sattıkları geliri parayı da TMSF irat kaydediyor. Eğer o madde olduğu gibi geçtiği taktirde, TMSF’nin bu şirketleri satma görevi ortadan kalkıyor. Yağma Hasan’ın böreği gibi bu şirketler ortadan kalkıncaya kadar içinde ne var ne yok ağalar, beyler, ağabeyler yiyip içip ne olacaksa sıfıra indirinceye kadar kalacak. Bu iki konuya aşırı derecede dikkat etmenizi istiyorum.

‘Tütün üreticilerini serbest bırakın’

Tutuklanan tütün üreticileri için de Erdoğan’a seslenen Akşener, yapılanın yanlış olduğunu söyleyerek, üreticilerin serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

Tütün üreticilerini zor durumda bırakmayın diyen Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Geçtiğimiz hafta tütün üreticilerini zora sokan bir düzenleme ile ilgili görüşlerimizi paylaşmış iktidarı uyarmıştık. Bu düzenlemeyi erteleyin onlara zaman verin demiştim. Nitekim sağduyu galip geldi yasanın yürürlüğü 6 ay ertelendi. Ama maalesef atılan bu doğru adıma rağmen yasağı protesto eden üreticilerimizden 16’sı gözaltına alındı. 10’u cezaevine gönderildi. Şu işe bakar mısınız? İktidar yanlışı görüyor yasağı erteliyor bu durumda o üretici kardeşlerimiz ne yapmış oluyor? Bir yanlışı protesto etmiş oluyor, demokratik bir hakkı kullanmış oluyor. Aramızdaki hukukçular herhalde bu tavrı görünce saçını başını yoluyordur. Allah aşkına devlet yönetmenin bir ciddiyeti olur. Bir ucu erteleyip diğer ucu içeri atar mı? Bu kafayla devlet yönetilir mi! Sayın Erdoğan’da çağrıda bulunuyorum bu yanlışı derhal düzeltin. Yazıktır günahtır böyle haksızlık olmaz, böyle devlet yönetilmez.




Önceki Haber
Southgate bize yeni bir İngiltere gösterdi ama eskisi hâlâ duruyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.