Ana SayfaEkolojiBartın ve Sinop’ta sel: Evi yıkılan 80 yaşındaki yurttaş sele kapıldı

Bartın ve Sinop’ta sel: Evi yıkılan 80 yaşındaki yurttaş sele kapıldı

HABER MERKEZİ – Bartın’da etkili olan sağanak sele neden oldu, çok sayıda iş yeri ve evi su bastı. Yolda çökme meydana geldi, 2 köye ulaşım sağlayan köprüler yıkıldı. Bartın Valisi Sinan Güner, evi yıkılan 80 yaşındaki bir kadının sel sularına kapılıp kaybolduğunu duyurdu. Sinop Ayancık’ta da şiddetli yağış nedeniyle nedeniyle dere taştı, yurttaşlar evlerinde mahsur kaldı.

Bartın’da etkili olan şiddetli yağış nedeniyle sel ve heyelanlar meydana geldi.

Yağış nedeniyle Bartın-Karabük kara yolu Yenihan mevkisinde yol çöktü, bir araç sel sularına kapıldı, araçta bulunan iki kişi AFAD ve vatandaşlar tarafından kurtarıldı, evlerde mahsur kalan 20 kişi karayolları ve belediye iş makineleriyle kurtarıldı.

Kumluca beldesi Zafer köyünde Herkeme Deresi’nin taşması sonucu bazı araçlar sel sularına kapıldı, evlerin alt katları ve iş yerlerini su bastı, bazı yurttaşlar evlerinde mahsur kaldı.

Bartın Valisi Sinan Güner, gece saat 03.00 sıralarında ilk ihbarların gelmeye başladığını belirterek, şu an bulundukları Bartın-Abdipaşa-Ulus kara yolunda heyelanlar meydana geldiğini yolu açarak buraya kadar ulaştıklarını bildirdi.

Kumluca beldesine bağlı Akören Söküler köyünde bütün köprüler yıkılmış servis yolları ile geçmeye çalışıyoruz. Ulus’un Zafer köyünde bütün ulaşımı sağlayan her türlü köprü yıkılmış durumda. Karabük Valiliğinden destek istedik o taraftan gelinebilecek yollardan onlar gelmeye çalışıyor. Özel idare ekipleri de patika yollardan araçları yürüterek inmeye çalışıyorlar.

Güner, Akörensöküler köyünde 80 yaşlarında bir kadının evinin göçtüğünü, kendisinin sele kapıldığını ve arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Sinop’ta dere taştı

Bu arada Samsun ve Sinop’ta akşam saatlerinde aralıklarla devam eden sağanak, sabah şiddetini artırdı.

Sinop’un Ayancık ilçesinde bulunan dere taştı, bazı mahallelerde vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Birçok araç ise sel sularına kapıldı.

Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, şuan can kaybının olmadığını belirterek, “Zaviye Çayı, Aşağı köy, sanayi bölgesi ve pazar yerinde mahsur kalan vatandaşlarımız var” dedi.

Kastamonu’nun Küre ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle 2 otomobil toprak altında kaldı.




Önceki Haber
Covid-19'da bugün: 124 can kaybı
Sonraki Haber
'Bakan Pakdemirli'nin danışmanlarından ikisinin 111 suç kaydı var'