Ana SayfaEkolojiHeybeliada’daki orman yangını kontrol altına alındı

Heybeliada’daki orman yangını kontrol altına alındı

HABER MERKEZİ – Marmara Denizi’nde bulunan Heybeliada’da ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Bölgede bulunan yurttaşlar tahliye edildi. İki saat süren müdahaleyle yangın kontrol altına alınabildi.

Heybeliada’da bugün öğle saatlerinde orman yangını çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen Adalar İtfaiyesi, yangına müdahale etmeye başladı.

Orman Genel Müdürlüğü de yangın bölgesine bir uçak, 3 helikopter ve 5 arazöz sevk etti.

Kartal ve Maltepe itfaiye ekipleri de adaya yönlendirildi.

Yangını söndürme çalışmalarına adada bulunan yurttaşlar da destek veriyor.

Yurttaşlar tahliye ediyor

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Heybeliada’da orman yangını olduğu ihbarı üzerine bölgeye KEGM-3 botunu sevk etti. KEGM-3, bölgedeki yurttaşların tahliyesini gerçekleştirdi.

Acil durum müdahale gemisi Nene Hatun ile KEGM-5 ve KEGM-6 botları da bölgeye gönderildi

Adalar Belediye Başkanı Gül’den açıklama

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, yaptığı açıklamada, rüzgar ve lodosun etkisiyle yangının büyüme eğiliminde olduğunu belirterek, yangına havadan ve karadan müdahale edildiğini, çalışmalara gönüllü kuruluşlar ve halkın da destek verdiğini söyledi.

Heybeliada’da orman ile yerleşim yerlerinin nerdeyse iç içe olduğunu, o yüzden her zaman risk bulunduğunu aktaran Gül, “Eğer süre çok uzarsa yerleşim yerlerini tehdit etme riski var. Kısa sürede söndürebilirsek korkulan olmayacak. Olağanüstü bir şey olmazsa bir süre sonra söndürülebileceğimizi düşünüyoruz, dar alanda kalarak söndürmeye çalışacağız.” diye konuştu.

Yangının Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi’nin yakınında olduğunu ama şu aşamada müzeye sıçrama ihtimalinin olmadığını belirten Gül, yangın nedeniyle şu anda yaralanan ya da etkilenen kimsenin olmadığını, feribot seferlerinde de bir aksama yaşanmadığını kaydetti.

Yangın kontrol altında

Ekiplerin iki saat süren müdahalesinden sonra yangın kontrol altına alıbalildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak da yaptığı açıklamada iki saat süren çalışmayla yangının kontrol altına alındığını belirtti.

Söndürme çalışmalarında yer alan iki itfaiye çalışanı dumandan etkilendi. Tekneye bindirilerek Maltepe Sahili’ne getirilen iki itfaiyeci ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Yangının çıkış nedeni ve ne kadar bir alanın yandığı henüz belirlenemezken, İstanbul Valiliği yangınla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.




Önceki Haber
Bursa’da iki çocuktan haber alınamıyor
Sonraki Haber
70 yaşındaki hasta tutuklu Çelebi için iki kentten seslendiler: Derhal tahliye edilsin