Ana SayfaEkolojiŞemdinli’de çıkan orman yangınına müdahale edilmiyor

Şemdinli’de çıkan orman yangınına müdahale edilmiyor

HABER MERKEZİ – Hakkari’de Şemdinli’ye bağlı Nêrkole köyünde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Akşam saatlerinde başlayan yangına müdahale edilmemesi tepki ile karşılanıyor.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Nêrkole köyüne bağlı Gomanê dağı arkasında bulunan ormanlık alanda yangın çıktı.

Dün geceden beri devam eden yangın etkisini giderek arttırıyor.

Bölgede herhangi bir müdahalenin yapılmadığı ormanlık alanda, yangının diğer köylere de yakınlaştığı belirtildi.

Sosyal medyadan duyarlılık çağrısı

Yaşanan orman yangınına herhangi bir müdahale yapılmaması ise tepkilere neden oldu.

Yangının söndürülmesi için sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği başkanı Muharrem Tekin, “Şemdinli’de ormanlarımız yanıyor. Son zamanlarda ülkede orman yangınları ile ne felaketler yaşandığına hepimiz şahit olduk. Söndürmek içinde ülke olarak seferber olduk. Aynı duyarlılığı burası içinde bekliyoruz. Derhal müdahale edilmeli” diyerek Şemdinli Belediyesi, Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne çağrıda bulundu.

Bir diğer çağrı ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Sait Dede’den geldi. Dede, yangına ilişkin “Şemdinli’de yangına derhal müdahale edilmelidir. Ormanlarımızı yakmalarına sessiz kalmayacağız. #Şemdinliyanıyor #ormanlarımızyanıyor” paylaşımında bulundu.

Öte yandan Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı da Twitter üzerinden yangına ilişkin görüntü paylaştı ve destek çağrısında bulundu.




Önceki Haber
Ordu’da halk kazandı: HES iptal oldu
Sonraki Haber
İskeleden düşen işçi yaşamını yitirdi