Ana SayfaGüncelYunanistan, Türkiye sınırına ördüğü duvarı uzattı

Yunanistan, Türkiye sınırına ördüğü duvarı uzattı

HABER MERKEZİ – Yunanistan, Taliban’ın yönetimi ele geçirmesi nedeniyle Afganistan’dan başlayan göçleri engellemek amacıyla Türkiye sınırına ördüğü 12.5 kilometre uzunluğundaki duvarı 40 kilometreye çıkardı.

Taliban’ın Afganistan yönetimini ele geçirmesiyle birlikte binlerce kişi bu ülkeden ayrılarak batılı ülkelere gidebilmek için göç yıllarına çıkmak zorunda kaldı.

Yunanistan ise bu göçleri engellemek için Türkiye sınırına daha önce örülen 12.5 kilometre uzunluğundaki duvarı 40 kilometreye çıkardı.

İnşa edilen duvarla birlikte gözetleme sistemi kuruldu.

Yunanistan Vatandaşları Koruma Bakanı Mikalis Krisohoyadis, cuma günü Savunma Bakanı ve Silahlı Kuvvetler Komutanı ile Meriç Nehri sınırındaki Evros bölgesine gidip incelemelerde bulundu.

Burada konuşan Krisohoyadis, “Afganistan krizi tekrar göçmen akışı olasılığı yarattı. Pasif bir şekilde olası sonuçları bekleyemeyiz. Sınırlarımızı bundan sonra da kimse ihlal edemeyecektir” dedi.

Yunanistan, Türkiye’nin geçtiğimiz yılın Şubat ayında artık Avrupa’ya geçmek isteyen mültecilere engel olmayacağını söylemesi üzerine sınırdaki geçiş engellerini artırmaya karar vermişti.




Önceki Haber
3 gündür kayıptı: 17 yaşındaki Hatice Gül Yıldız'ın cenazesi bulundu
Sonraki Haber
Erdoğan ile Putin Afganistan gündemiyle görüştü