Ana SayfaEkolojiRize’de heyelandan sonra mahsur kalan işçiler kurtarıldı

Rize’de heyelandan sonra mahsur kalan işçiler kurtarıldı

HABER MERKEZİ – Rize’de etkili olan sağanak yağışın ardından bazı köylerde heyelanlar meydana geldi. Çay bahçesinde heyelan sonucu mahsur kalan 7 kişi arama kurtarma çalışmaları sonrasında kurtarıldı.

Rize’de etkili olan sağanak, akşam saatlerinde şiddetini arttırdı.

Çayeli ilçesi ve Muradiye beldesindeki bazı bölgeler su altında kaldı.

Şiddetli yağış nedeniyle bölgedeki bazı alanlarda ise heyelanlar meydana geldi,

Çayeli ilçesi Limanköy Mahallesi’nde çay toplarken heyelan nedeniyle karayolunun ulaşıma kapanması sonucu 7 işçi mahsur kaldı.

AFAD, mahsur kalan işçileri kurtarmak için çalışma başlatırken, belediye ekipleri de iş makineleri eşliğinde heyelan nedeniyle kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Merkeze bağlı Elmalı köyü okulu binasının yamaç arazideki bahçesi de heyelan sonucu çöktü.

Yağışın sürdüğü bölgede yaşanan heyelan ve su taşkınlarında can kaybı yaşanmazken, ekiplerin hasarların oluştuğu noktalarda çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

İşçiler kurtarıldı

Çayeli ilçesine bağlı Limanköy Mahallesi’ndeki Kurtes Deresi’nin taşması sonucu kardeşler Kenan (19), Havva (14), Esra (19) ve Yağmur Kethüda (20) ile Muhammet Karabela (16) ve Esra Köse (30) çay bahçesinde mahsur kaldı.

Bu kişiler, AFAD ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışması ile bahçeye kurulan raylı halat sistemiyle, debisi yükselen dere üzerinden çekilerek güvenli bölgeye alındı.

 




Önceki Haber
27 yıldır ülkeyi yöneten Lukaşenko: Ben diktatör değilim, muhalefet darbe yapmayı planlıyordu
Sonraki Haber
Bahçeli istedi YÖK harekete geçti: TYT ve AYT'de baraj düştü