Ana SayfaDünya27 yıldır ülkeyi yöneten Lukaşenko: Ben diktatör değilim, muhalefet darbe yapmayı planlıyordu

27 yıldır ülkeyi yöneten Lukaşenko: Ben diktatör değilim, muhalefet darbe yapmayı planlıyordu

HABER MERKEZİ – Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, geçen yılki seçimlerinden sonra kitlesel protestolar düzenleyen muhalefeti darbe planlamakla suçladı.

27 yıldır Belarus devlet başkanı olan Aleksandr Lukaşenko, geçen yılki tartışmalı seçimlerden sonra, kendisini protesto eden muhalefeti darbe yapmak ve planlamakla suçladı.

Geçen yıl şaibeli olduğu iddia edilen seçimlerde, 6’ncı kez cumhurbaşkanlığı görevine gelen Lukaşenko, seçimlerin birinci yıl dönümü için yıllık basın toplantısını düzenledi.

Diktatör değilim, makul bir insanım” diyen Lukaşenko, önceliğinin Belarus’un “güvenliğini ve emniyetini” sağlamak olduğunu söyledi.

Euronews’in haberine göre, 27 yıldır ülkeyi otoriter bir şekilde yönetmekle eleştirilen Belaruslu lider, seçimlerin batılı ülkelerin iddia ettiğinin aksine kurallara uygun bir şekilde yapıldığını, muhalefetin de bu süreçte darbe yapmaya çalıştığını öne sürdü.

Lukaşenko konuşmasında, “Son seçimi tam şeffaflık ve siyasi hayatın demokratikleşmesi koşullarında hazırladık ve yaptık. Bazılar adil seçime hazırlanırken, bazıları da darbe yapma projesindeydi” diyerek muhalefeti suçladı.




Önceki Haber
Özerk Yönetim İsviçre'de temsilcilik açtı
Sonraki Haber
Rize'de heyelandan sonra mahsur kalan işçiler kurtarıldı