Ana SayfaDünyaRusya’dan Kırım forumuna tepki: Dostane değil

Rusya’dan Kırım forumuna tepki: Dostane değil

HABER MERKEZİ – Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye’nin de katılacağı de Kırım forumuna “Rusya karşıtı ve son derece dostane olmayan bir etkinlik” sözleriyle tepki gösterdi.

Türkiye’nin de dışişleri bakanı düzeyinde katılacağı Kırım Platformu forumuna Rusya’dan tepki gelmeye devam ediyor.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gerçekleştirilecek zirveyi ‘Rusya karşıtı ve son derece dostane olmayan bir etkinlik’ olarak değerlendirdi.

Sputnik’te yer alan habere göre, gazetecilere konuşan Peskov, yarımadanın ilhak edildiğine ilişkin açıklamaların yapılacağı Kırım Platformu ile ilgili, “Bu etkinliği ülkemize karşı düzenlenen son derece dostane olmayan bir etkinlik olarak görüyoruz. Rusya’ya ait bir bölge, Kırım hakkında bu tür iddiaları kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu bağlamda Rusya karşıtı olarak gördüğümüz bu etkinliğe karşı tutumumuz açık” ifadelerini kullandı.

44 ülkeden katılım olacak

Kırım Platformu zirvesi bugün Kiev’de Ukrayna’nın girişimiyle gerçekleştirilecek. Zirvede Kırım’ın ‘geri alınması’ konusu ele alınacak.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba’nın açıklamasına göre, zirvede Türkiye Büyükelçisi de dahil olmak üzere 44 ülkeden katılım olacak.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kırım Platformu etkinliğini ‘Batı’nın Ukrayna hükümetinin neo-Nazi, ırkçı duygularını beslemeye devam edeceği bir cadı ayini’ olarak nitelendirmişti.




Önceki Haber
Boğaziçi yine ayakta: Kayyumlar gidecek biz kalacağız
Sonraki Haber
Memur maaşına zam oranı açıklandı