Ana SayfaGüncelCHP, Tanju Özcan’ı disipline sevk etti

CHP, Tanju Özcan’ı disipline sevk etti

HABER MERKEZİ – CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Tanju Özcan’ın yakışıksız açıklamalarda bulunduğunu ifade ederek, disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurdu.

Daha önce mültecilere yönelik ırkçı açıklamalarıyla gündeme gelen, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Armağan Çağlayan’ın sunduğu ‘beni gör’ programında bu seferde, çocuk sahibi olmak isteyen bir kadına yönelik yaptığı konuşmayla gündeme geldi.

CHP MYK, çocuk sahibi olamayan bir kadınla ilgili cinsiyetçi ifadeleri nedeniyle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın uyarı talebiyle disipline sevkine oy birliğiyle karar verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın uyarı istemiyle disipline sevkine oy birliği ile karar verdi.

Özcan’ın, çocuk sahibi olamayan bir kadının kendisinden yardım istemesiyle ilgili cinsiyetçi ifadeler kullanması üzerine CHP konuyu MYK’de değerlendirme kararı almıştı.

‘Disipline sevk edildi’

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi:

Bolu Belediye Başkanının bir kadın hemşerisi hakkında yaptığı yakışıksız açıklamayı kabul edebilmemiz, sindirebilmemiz mümkün değil. Ama kendisi hatasını anlayarak kamuoyu önünde özür diledi. Bu özrü de dikkate alarak bir kadın hemşerisi hakkında yaptığı bu yakışıksız açıklamalar nedeniyle Yüksek Disiplin Kuruluna uyarılması talebiyle oy birliği ile sevkine karar verdik.

Öztrak, CHP Erzurum il başkanı hakkındaki taciz iddiaları ile ilgili, “CHP’de bu tür iddiaların üzeri kapatılmaz. Kol kırılır yen içinde kalır denmez. Taciz asla kabul edilemez. Erzurum İl Başkanının istifası alınmıştır. Bunun dışında süreç yargıda işleyecektir. Hukuk ne diyorsa o olacaktır” diye konuştu.




Önceki Haber
Taliban: Kadın öğrenciler üniversiteye sadece peçeyle gelebilir
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.