Ana SayfaManşetBaşsavcılık Bolu Belediye Başkanı Özcan hakkında soruşturma başlattı

Başsavcılık Bolu Belediye Başkanı Özcan hakkında soruşturma başlattı

HABER MERKEZİ – Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kentteki mültecilerin fatura ve vergilerine 10 kat zam yapacağını söyleyen ve “Dahasını da yapacağım” diyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma başlattı.

Kentte yaşayan mültecilerin su faturalarını ve katı atık vergisini 10 kat artıracağını söyleyen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında yapılan suç duyuruları üzerine Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Savcılık, Özcan hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “nefret ve ayrımcılık” suçlarından soruşturma başlattı.

Ne olmuştu?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan mültecilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağını açıkladı. Özcan “Gitsinler istiyoruz. Gönderelim gitsin” derken, tepkiler üzerine yeni bir açıklama daha yaptı ve “Geri adım atmayacağım fazlasını da yapacağım” diye konuştu.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise “Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan’ın yabancılar ile ilgili görüşleri kendisini bağlamaktadır” dedi.

Öte yandan, iş insanı Arzu Sabancı’nın “Ülkemde mülteci istemiyorum” sözlerine, bir başka CHP’li Engin Özkoç da, ”Arzu Sabancı hanımefendi açık yüreklilikle konuşmuş. Tebrik ediyorum. Nerede iş dünyasının diğer babayiğitleri? Suça sessiz kalanlar hata yapanlar kadar suçludur! Korkmayın ses çıkarın!” şeklinde ayrımcı sözleri desteklemişti.

Ayrıca, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ”Mültecilere 10 kat zam yapacağım” açıklamasını, kendisi hakkında daha önce açılan bir soruşturmadan takipsizlik kararı çıktığı gün yaptığı öğrenildi.

Özcan, nefret söylemlerini dillendirmeden önce de, evinde sözleşmeli Fas uyruklu bir kişiyi çalıştırdığını ifade etmişti.




Önceki Haber
Avrupalı siyasetçilerden Türkiye’deki ırkçı saldırılara tepki: Failler cezasız kalmamalı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.