Ana SayfaGüncelDedeoğulları’nın avukatı Karabulut, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu

Dedeoğulları’nın avukatı Karabulut, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu

HABER MERKEZİ – Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin yaşamını yitirdiği ırkçı katliama dair yürütülen soruşturmaya ilişkin açıklama yapan ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut, hakim ve savcılar ile il emniyet müdürlüğü ve polisler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin yaşamını yitirdiği ırkçı katliamla ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor.

Ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut, twitter hesabından konuya ilişkin yeni bir paylaşım yaptı.

Karabulut, şunları söyledi:

Konya’daki katliam ile ilgili, ‘Yaşam hakkının ihlali’ gerekçesi ile, kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi ve görevi kötüye kullanma suçu işlediklerinden, hakim ve savcılar için HSK’ya, il emniyet müdürlüğü ve polisler hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Dedeoğulları ailesinin savunma grubu avukatları olarak bundan sonraki süreçte de tüm sorumluların cezalandırılması için gerekli tüm başvuruları yapmaya devam edeceğiz.

Ne olmuştu?

Altun, 30 Temmuz’da saat 18.19 sıralarında gittiği Dedeoğulları ailesinin evinde aileyi silah zoruyla bahçede topladı.

Aile fertlerinin saldırganı engelleme girişimi sırasında tek tek aile bireylerini katleden Altun, aile evini yakma girişiminde de bulunmuştu.

Altun tarafından Yaşar Dedeoğulları, İpek Dedeoğulları, Serap Dedeoğulları, Sibel Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, Metin Dedeoğulları ve Barış Dedeoğulları katledildi.

Bugün emniyet ifadesi alınan katil Altun, katliam ardından Dedeoğulları’nın evini delilleri karartmak için yaktığını itiraf etti.




Önceki Haber
Türkiye’nin salgın eğrisi: Durum gerçekten kötü!
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.