Ana SayfaGüncel29 yıldır tecrit altında tutulan devrimci önder Guzmán’ın durumu ağırlaşıyor

29 yıldır tecrit altında tutulan devrimci önder Guzmán’ın durumu ağırlaşıyor

HABER MERKEZİ – Sosyalist Meclisler Federasyonu, ağır sağlık sorunları yaşayan ve 29 yıldır tecrit altında tutulan Peru Komünist Partisi Abimael Guzmán’ın serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), 29 yıldır ağır tecrit altında tutulan Peru Komünist Partisi’nin önderi Abimael Guzmán’ın durumuna dikkat çekmek için açıklama yaptı.

Yoldaş Gonzalo olarak anılan Guzmán’ın sağlık durumunun giderek ağırlaştığına dikkat çekilen açıklamada, “Gelinen aşamada Yoldaş Gonzalo’nun yaşadığı sağlık sorunları ilerlemiş ve hastaneye kaldırılmış durumdadır” ifade edildi.

Uluslararası komünist hareketin önderlerinden olan Guzmán’ın yaşamının tehlike altında olduğu vurgulandı.

Guzmán’a özgürlük istenen açıklamada, “Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) olarak yoldaş Abimael Guzmán’ın yaşamını savunmak için dayanışmaya giriyor; coğrafyamız ve dünya emek, demokrasi ve sosyalizm güçlerini bu dayanışmayı büyütmeye davet ediyoruz” denildi.

1992 yılında, ABD ve dönemin diktatörü Fujimori iktidarının ortak saldırısı ile tutuklanan Guzmán, kendisi için özel yapılan Carlo Deniz Üssündeki bir yeraltı hapishanesinde 29 yıldır ağır koşullar altında tutuluyor.




Önceki Haber
Taliban 2 gün içinde yeni hükümeti açıklamaya hazırlanıyor: Kadın bakan olmayacak
Sonraki Haber
Bahçeli duyurdu: Seçim barajı yüzde 7 olarak tescillendi