Ana SayfaEkonomiTÜİK’e göre ekonomi ikinci çeyrekte yüzde 21,7 büyüdü

TÜİK’e göre ekonomi ikinci çeyrekte yüzde 21,7 büyüdü

HABER MERKEZİ – TÜİK verilerine göre ekonomi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21,7 büyüdü. Çalışanların aldığı pay ise ilk çeyreğe göre 2,6 puan azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan-haziran dönemine ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH-büyüme) verilerini açıkladı.

TÜİK’e göre, GSYH ikinci çeyrekte cari fiyatlarla 1 trilyon 581 milyar 120 milyon TL oldu. Kişi başı gelir ise gerilemeye devam ederek 8 bin 597 dolara indi.

TÜİK verilerine göre Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21,7 büyüdü. Beklenti yüzde 21,8’di. GYSH bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 0.9 arttı.

AA Finans’ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistler, Gayrisafi Yurt içi Hasıla’nın (GSYH) 2. çeyrekte yüzde 21,8 artmasını bekliyordu.

Ekonomistlerin 2021 yılı büyüme beklentilerinin ortalaması ise yüzde 8,1 olarak gerçekleşti. Türkiye ekonomisi, 2021’in ilk çeyreğinde yüzde 7 büyümüştü.

Çalışanlar büyümeden pay alamıyor

Gazete Duvar’a büyüme rakamlarını yorumlayan Profesör Fatih Özatay, ücretli kesimin büyümeden aldığı payın azaldığına dikkat çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

Yeni GSYH verisinde en ilginç noktalardan biri şu: Ücretli kesimin GSYH’den aldığı pay 2019 ikinci çeyreğe kıyasla 3.8 puan, 2021 birinci çeyreğe göre 2.6 puan düşmüş durumda. Önemli bir büyüme var ama çalışanlar bu büyümeden giderek daha az pay alıyorlar, iyi haber değil.




Önceki Haber
Danıştay: 10 Ekim Katliamı'nda devletin kusuru yok
Sonraki Haber
Dünyada ağaç türlerinin yüzde 30'u yok olabilir, Türkiye'de 13 tür tehdit altında