Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu BAE ile görüşmeleri yorumladı: Sedat Peker için konuşuluyor

Kılıçdaroğlu BAE ile görüşmeleri yorumladı: Sedat Peker için konuşuluyor

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Birleşik Arap Emirlikleri ile yeniden başlayan görüşmelerin,  ülkede bulunan Sedat Peker’le ilgili olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da Birleşik Arap Emirlikleri ile son dönemde gerçekleştirilen görüşmelerin sebebinin, yayınladığı videolarla gündeme gelen organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile ilgili olduğunu söyledi:

Sedat Peker yüzünden. Erdoğan’ın söylemediği laf kalmadı, onların da bize söylemediği laf kalmadı. Sedat Peker malum açıklamaları yapıyordu. İşin içinde olduğu için isim, yer, zaman veriyor. Aksi olsaydı kanıtlayan deliller olurdu. Devlet şirket gibi yönetilmez. Siz bütün bunları yerle yeksan ediyorsunuz. Arap dünyasıyla yapılan kavgaya karşıyım. Herkesle kavgalı, bu Erdoğan’ın ayıbı.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında yaptığı açıklamalarda Kılıçdaroğlu ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rüşvet alan 4 bakanı Yüce Divan’a gönderirse kendisinin de yargılanacağı konusunda tehdit edildiğini öne sürdü:

Erdoğan Bayraktar daha önce de benzer açıklamalar yaptı. Rüşvet alan 3 bakanın görev değişimi yapıldı, Erdoğan Bayraktar görevden alındı. Olayın Yüce Divan’a gitmesi gerekirken göndermediler. Olayı kapattılar. Bir internet sitesinde yapılan söyleşiden sonra olay büyüdü. Söylediği yıllar önce söylediğinden farklı değil. Rüşvet var ortada. Olayın gündeme gelmesi Erdoğan’ın hâlâ sessizliğini koruması.

TÜİK’in bu yılın ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisinin yüzde 21.7 büyüdüğüne dair verilerini de yorumlayan Kılıçdaroğlu, “Ne büyüme ama. Bazıları büyüdü bazıları büyümedi. Manava, berbere, işçiye emekliye, işsize soralım ‘geliriniz arttı mı?’ diye. Kimin geliri arttı dolarla iş yapanlar, dolarla alışveriş yapanlar” dedi.




Önceki Haber
Göç ve İnsani Yardım Vakfı Zazaki hakında kapsamlı bir rapor yayımlandı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.