Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça’ya destek olmak isteyen çok sayıda kişi gözaltına alındı

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak isteyen çok sayıda kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Ankara ve İstanbul’da 76 gündür işlerine geri dönmek için açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın gözaltına alınmasını protesto etmek isteyenlere polis müdahalesi oldu, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve 76 gündür işlerine geri dönmek için açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’nın gözaltına alınması Ankara’da protesto edilmek istendi.

Sabah saatlerinde Yüksel Caddesi’nin bariyerler ve TOMA ile kapatılmasının ardından aralarında Acun Karadağ’ın da olduğu bir grup, Karanfil Sokak ile Yüksel Caddesi’nin kesiştiği noktada oturma eylemine başladı.

Caddede oturma eylemi yapmak isteyen grupta yer alan Acun Karadağ ile beraberindeki 2 kişiye polis müdahale etti. Zorla alandan uzaklaştırılan 3 kişi, tekrar alana gelerek oturma eylemine geçti.

Öte yandan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek amacıyla TMMOB, KESK ve DİSK tarafından Sakarya Caddesi’nde yapılmak istenen basın açıklamasına da polis müdahale etti.

Açıklamaya izin vermeyen ve çevreyi ablukaya alan polisin gazlı ve müdahalesinde çok sayıda kişi gözaltına altına alındı.

Polis müdahalesi ve basın açıklamasının engellenmesine tepki de devam ediyor.

Beşiktaş’ta 12 kişi gözaltına alındı

İstanbul Beşiktaş’ta Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için ‘Hayır Meclis’lerinin çağrısıyla bir araya gelen kitleye de polis müdahalesi gerçekleşti.

Polisin kalkanlarla müdahale ettiği kitleden avukat Cem Gök’ün de aralarında olduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Müdahalenin ardından Kartal Heykeli’nde tekrar bir araya gelen kitle açıklama yaparak polis müdahalesini kınadı.

Kadıköy’de de 11 gözaltı

Beşiktaş’ın ardından Kadıköy’de de Gülmen ve Özakça’nın gözaltına alınmasını protesto eden bir grup polis müdahalesine maruz kaldı.

Müdahale sırasında 11 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 11 kişi için savcılık 7 gün gözaltı süresi verdi.