Ana SayfaGüncelYüzlerce hasta tutuklu cezaevlerinde: Topbaş’ın damadına ‘uyku apnesi var’ raporuyla tahliye

Yüzlerce hasta tutuklu cezaevlerinde: Topbaş’ın damadına ‘uyku apnesi var’ raporuyla tahliye

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, cezaevlerinde yüzlerce hasta tutuklu olduğuna dikkat çekerek, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın ‘FETÖ’den tutuklu damadının özel bir hastanenin ‘uyku apnesi var’ raporuyla tahliye edildiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın ‘FETÖ’den tutuklu damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın, Adli Tıp yerine Özel Acıbadem Hastanesi’nin ‘uyku apnesi var’ raporuyla tahliye edildiğini açıkladı.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Yarkadaş, “Özel hastane raporunu, okula gidemeyen öğrenci getirse reddeden devlet, iş Topbaş ve Kavurmacı’ya gelince her ne hikmetse kabul ediyor” dedi.

Cezaevlerindeki hasta tutukluların durumuna dikkat çeken CHP’li vekil, devamla da şunları söyledi:

Cezaevlerinde yüzlerce tutuklu ciddi hastalıklarla boğuşurken, AKP’li Topbaş’ın damadına verilen tahliye, “adalet duygusunu kavuruyor. Son tahliye, adında adalet olan bir partinin, adaleti nasıl yok ettiğinin en açık işaretidir.

Adli mekanizmalar, siyasetin gündemine göre ve kirli pazarlıklara göre karar vermeye zorlanmaktadır. AKP’li belediyelerle içiçe olan ve tüm inşaat planları ile imar izinleri Topbaş’tan geçen Acıbadem’den getirilen raporda, adaletin EKS olduğu yani öldüğü yazmaktadır aslında…

Paran, dayın ve arkan varsa; cezaevine kazara girsen bile, koltuk değişimi pazarlığıyla çıkabiliyorsun. Bu tahliye, terör örgütü FETÖ’ye yönelik mücadeleyi sulandırmış, adaleti ise gömmüştür. Çürümenin iktidarın her yerini sardığı ise çıplak gözle görülür hale gelmiştir. Gazetecilerin tahliyesi karşısında ortalığı ayağa kaldıran ve onları yeniden tutuklatan şarlatanlar ise dut yemiş bülbüle dönmüştür. Adalet yoksa hiçbir şey yoktur! İktidar adaleti yok ederek Türkiye’yi felakete sürüklüyor. Ama emin olun ki; bu günler de geçecek…

Öte yandan Anadolu Ajansı (AA) da Kavurmacı’nın tahliye gerekçesini paylaştı.

AA da Kavurmacı’nın “epilektik atakları arttıran uyku apnesi, hipoglisemi ve hipovitaminöz hastalıklarının telafisi mümkün olmayan durumlara sebebiyet verebileceği” gerekçesiyle tahliye edildiğini bildirdi.

Ne olmuştu?

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik yürütülen ‘FETÖ soruşturması’ kapsamında Kavurmacı’nın da arasında bulunduğu 83 işadamı hakkında  ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan yedi buçuk yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın ev ve ofisinde yapılan aramalarda Gülen’e ait kitaplar ve Gülen imzalı bir plaket de bulunmuştu.

Topbaş, damadı için “17/25 Aralık’tan sonra bu ihanet şebekesiyle yollarını ayırdığını beyan etti” demişti

Previous post
'Almanya'da idam referandumu düzenlenemez'
Next post
Dinleyin - AKIN OLGUN