Ana SayfaDünya‘Mülteci haklarının ihlaline izin vermeyeceğiz’ diyen Şikago yönetimi Trump’ı dava ediyor

‘Mülteci haklarının ihlaline izin vermeyeceğiz’ diyen Şikago yönetimi Trump’ı dava ediyor

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump, Adalet Bakanlığı aracılığıyla mültecileri kabul eden eyaletleri ‘devlet hazinesi kaynağını kesmek’ ile tehdit etmişti. Şikago Belediye Başkanı Rahm Emanuel, konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Sakinlerimizin temel insan haklarının alıkonmasına asla izin vermeyiz” diyerek Trump’ı dava edeceklerini belirtti.

ABD Başsavcısı Jeff Sessions, geçtiğimiz günlerde “Adalet Bakanlığı’nın aldığı karar uyarınca ‘sığınak eyalet’ diye tabir ettiği, mültecilere temel insan hakları tanıyan ve devletin ’mülteci politikalarını’ dinlemeyen eyaletlere ayrılan devlet hazinesi kaynağının kesileceğini” açıklamıştı.

Şikago Belediye Başkanı Rahm Emanuel, bu ‘tehdit’in üzerine yaptığı basın açıklamasında, ABD Başkanı Donald Trump’ı ‘mültecilere karşı bakanlık üzerinden gösterdikleri tutumu üzerinden dava edeceklerini’ açıkladı:

Şikago, sakinlerinin temel insan haklarının alıkonulmasına ve ihlal edilmesine izin vermeyecektir. Asla hoşgörülü bir kent olma iddiamızdan vazgeçmeyeceğiz. Kent olarak erdemlerimizi tartışacak değiliz. Bugün Şikago, mahkemeye başvuracak. Bize zoraki dayatılan politikalar hukuk ve yasadışıdır.

Daha önce de dava açılmıştı

Trump yönetimi ‘sığınak eyalet’lere karşı tavrı yüzünden ilk defa dava edilmiyor.

Geçtiğimiz ay mahkeme, Trump hükümetinin verdiği kararı reddederek ‘bu eyaletlere daha da hazine kaynağı verilmesine hükmetti.

Yargıçlar ‘bu kaynakların reddedilmesinin yasadışı olduğunu’ belirtirken, Beyaz Saray bu kararı ‘berbat bir hile’ olarak nitelendirmişti.


Karınca Dış Haberler

 




Önceki Haber
Markette fotoğraf çekerek kadınlara tacizde bulunan erkeğe hapis cezası
Sonraki Haber
Türkiye'den de izlenebilecek: Kısmi Ay tutulması bu gece