Ana SayfaDünyaABD’li heyetin ziyaretine ilişkin DSG’den açıklama geldi

ABD’li heyetin ziyaretine ilişkin DSG’den açıklama geldi

HABER MERKEZİ – Dışişleri ve Beyaz Saray’dan üst düzey bir ABD’li heyetin Kuzeydoğu Suriye’yi ziyaret etti. Ziyarete ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı ve DSG’den açıklama geldi.

Donald Trump’a karşı zafer kazanarak başkanlığa gelen Joe Biden’ın, Suriye’de nasıl bir politika izleyeceği merak edilirken bölgeye dikkat çekici bir ziyaret yapıldı.

ABD Dışişleri Müsteşar Vekili Joey Hood ve beraberindeki heyet, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kontrolündeki Kuzeydoğu Suriye’ye gitti.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan ziyarete ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Hood’a Dışişleri Müsteşar Yardımcısı ve Suriye Özel Temsilcisi Vekili Aimee Cutrona, Suriye Temsilci Yardımcısı David Brownstein, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Irak ve Suriye Direktörü Zehra Bell’in eşlik ettiği kaydedildi.

Destek sözü

Heyetin, DSG, Demokratik Suriye Meclisi (DSM) ve Rakka’daki aşiret liderleriyle görüştüğünün belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

Müsteşar Vekili, ABD’nin IŞİD ile mücadele koalisyonundaki koordinasyon ve iş birliği, kuzeydoğu Suriye’deki istikrarın devamı ve IŞİD’in kalıcı bir şekilde yenilmesini sağlamak için kurtarılan bölgelerde istikrar yardımlarının teslimi konusunda kararlı olduğunu yineledi.

Açıklamanın sonunda Hood’un Suriye’de siyasi bir çözüm çalışmalarına da bağlı olduğunu vurguladığı ve ABD’nin Suriye’ye insani yardıma devam edeceğini söylediği belirtildi.

Ebdi: Yapıcı bir toplantı oldu

Ziyarete ilişkin bir açıklama da DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdi’den geldi.

Ebdi, Twitter hesabı üzerinden, ABD’li heyet ile yapıcı bir toplantının yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Uluslararası koalisyon güçlerinin IŞİD karşısında tam bir zafer elde etmek, istikrarı desteklemek ve Özerk Yönetimi güçlendirmek için bölgede kalacağı vurgulandı.”

Trump çekilme kararı almıştı

Trump Suriye’den askerlerin çekilmesi kararını alınca Türkiye 9 Ekim 2019’da DSG’ye yönelik operasyon başlatmıştı.

Yoğun tepkilerin ardından Trump yönetimi çekilme kararını durdurarak, 17 Ekim 2019’da Türkiye ve DSG’nin de bağlı kaldığı bir ateşkes kararına imza atmıştı.

Trump’ın geri çekilme kararını o günü tepkiyle karşılayan Biden’ın, bölgede nasıl bir politika izleyeceği bu nedenle merak ediliyor.




Önceki Haber
Hindistan'da kasırga: 21 ölü, 96 kayıp
Sonraki Haber
500 gündür kayıp: Gülistan Doku nerede?