Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Peker açıklaması: Mafya, gücünü sizden aldı

Kılıçdaroğlu’ndan Peker açıklaması: Mafya, gücünü sizden aldı

HABER MERKEZİ – Cumhur ittifakının üçüncü ortağının mafyalar olduğunu belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin Alattin Çakıcı’ya özel af yasası çıkardığını hatırlattı.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamaları ile gündeme gelen tartışmaları değerlendirdi.

“Beşli çeteden yakınırken şimdi karşımıza yer altı dünyasının çeteleri çıkmaya başladı” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’yi bu iklimin içine kim soktu? Nereden çıktı bu yer altı çeteleri? Akıl alacak şey değil. Bir gerçek ortaya çıktı. Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağı ortaya çıktı. AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve yer altı dünyasının çeteleri. Meşru bir partinin genel başkanı eğer bir yer altı dünyasının liderini hapishanede ve hastanede ziyaret edip, onun için özel af çıkarılması için çalışırsa ve onun taleplerine iktidar partisi boyun eğip ‘tamam senin için af çıkarıyoruz’ derse, bu kişi üçüncü ortak olur mu, olmaz mı? Gücü nereden alıyor yer altı çeteleri? Siyasi iktidardan alıyorlar.”

Kılıçdaroğlu, konuşmasına şu soruları sorarak devam etti:

“19 yıldır devleti yönetiyorlar. 19 yılın sonunda Türkiye’yi uyuşturucunun ve insan kaçakçılığının merkezi haline getirdiler. Bu hale gelmişse arkasında siyasi bir güç vardır. Üç örnek vereceğim.

1- Kolombiya’dan Türkiye’ye gelen bir gemi var. 5 ton kokain yakalanıyor. Türkiye’de hangi adrese gelecekti bu? Bunu sormayan ortaktır, siyasi desteği vermiştir.

2- Mersin Limanı’nda bir gemi yakalanıyor. 615 kilo kokain, duyan oldu mu? Hangi adrese gelecekti, sahibi kim?

3- 25 Ağustos 2020’de Kocaeli’de 540 kilo kokain yakalandı. Kime gidiyordu bu? Niye üstü örtülüyor? Arkasında siyasiler olduğu için.”

“Hangi savcı harekete geçecek? Mafya, yeraltı dünyası bizim ortağımız değil diyorlar” sözlerini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Sen bilmiyor musun Türkiye’de mafya liderleri bildiri yayınlıyorlar. Bildiride ‘Cumhur İttifakı’nı destekliyoruz’ diyor. Daha ne desin? ‘Hele Kılıçdaroğlu var ya, onun burnundan getireceğiz’ diye laflar ediyorlar. Sizin şahınız gelse benim sözümü kesemez.”




Önceki Haber
EMA: Pfizer/BioNTech aşısı buzdolabında bir ay saklanabilir
Sonraki Haber
'Seni öldürsem de 3-5 ay yatar çıkarım' demişti: Tahliye edildi