Ana SayfaManşet‘Seni öldürsem de 3-5 ay yatar çıkarım’ demişti: Tahliye edildi

‘Seni öldürsem de 3-5 ay yatar çıkarım’ demişti: Tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Evli olduğu kadına “Seni öldürsem de ceza yemem. Benim yiyeceğim ceza 3-5 ay” diyerek şiddet uygulayan Zülküf Coşkun, ilk duruşmada tahliye edildi.

Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Atakent Mahallesi’nde 14 Nisan’da evli olduğu Galavizh Ayoubi Amirabad’a “Seni öldürsem de ceza yemem. Benim yiyeceğim ceza 3-5 ay” diyerek şiddet uygulayan Zülküf Coşkun olay sonrası tutuklanmıştı.

Coşkun, görüntülerin ortaya çıkıp büyük tepki toplaması sonrası tutuklanmıştı.

Soruşturmayı yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Coşkun hakkında “Eşe karşı kasten silahla yaralama”, “tehdit” ve “hakaret” suçlarından iddianame hazırladı. İddianameyi kabul eden Adana 22. Asliye Ceza Mahkemesi Coşkun hakkında dava açtı.

Davanın ilk duruşması görüldü. Coşkun, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile celseye katıldı. Galavizh ile avukatı Umut Topuz’un yanı sıra Adana Kadın Platformu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Kadın Meclisleri temsilcileri, Mor Dayanışma ile çok sayıda kadın duruşma salonunda yer aldı.

KCDP adına avukat Tuba Torun, Adana Barosu, Adana Kadın Platformu ve Kadın Meclisleri Adana temsilciliği davaya müdahillik talebinde bulundu. Mahkeme heyeti kadın kurumlarının müdahillik taleplerini kabul ederek duruşmayı başlattı.

‘Hatırlamıyorum’ dedi

Kimlik tespiti ve iddianamenin özetinin okunması ile devam edilen duruşmada Coşkun, yaşanan tartışmaların ardından kendini kaybettiğini belirterek, “Ne yaptığımı hatırlamıyorum” diyerek kendini savundu.

Duruşmada yaşadıklarını anlatan Galavizh Ayoubi Amirabad, şikayetçi olduğu Coşkun’un kendisine ve 2 çocuğuna şiddet uyguladığını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

“Olaydan bir ay önce evi terk etti. Bizi aç bıraktı. Olay günü komşularda iftar yaptıktan sonra eve geldi. Beni görür görmez saçlarımdan çekti. Hakaret, tehdit etmeye başladı. Yerden aldığı taşla başımın arka kısmına vurdu. ‘Türkiye’de köpek öldürürsen 3/5 ay yatar çıkarsın. Seni öldüreceğim 3-5 ay yatar çıkarım’ dedi.”

‘Seni öldüreceğim’

Olay görüntülerini cep telefonuyla çeken müştekinin komşusu Ş.G. de, “Tartışıyorlardı. Sanık, müştekiye ‘seni öldüreceğim’ dedi. Başını duvara vurdu” diye belirtti. Tanıkların ifadeleri üzerine söz hakkı verilen sanık Coşkun, “Hakim bey beni cani gibi gösteriyorlar. Ben öyle biri değilim” sözleriyle kendini savundu.

Tahliye kararına tepki: Demek doğru söylüyormuş

Savcı mütalaasında, sanığın tutukluluk halinin devamını istedi. Hakim, Coşkun’un tutuklulukta bulunduğu süreyi göz önünde bulundurup, delillerin de büyük ölçüde toplanmasını dikkate alarak ev hapsi ile tahliye etti.

Duruşma, tanıkların dinlenmesi ve olay sırasında çekilen görüntülerin çözümünün yapılması için ileri bir tarihe ertelendi.

Duruşma sonrası Galavizh Ayoubi Amirabad ve avukatları, adliye önünde açıklama yaptı. Kendisini silahla yaralayıp, hakaret ve tehditte bulunan Coşkun’un serbest bırakılmasına tepki gösteren Amirabad, şöyle dedi:

“Coşkun bana 3-5 ay yatar çıkarım’ demişti. Demek ki doğru söylemiş. Çok korkuyorum. Böyle bir cani nasıl serbest bırakılır? Karara çok üzgünüm. Benim ve çocuklarımın can güvenliği yok. İnsanın canının hiç mi değeri yok? Başımıza bir şey gelirse ne olacak?”




Önceki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan Peker açıklaması: Mafya, gücünü sizden aldı
Sonraki Haber
Kaypakkaya ve Mayıs şehitleri anmasına müdahale