Ana SayfaGüncelBerberoğlu’nu cezaevinde ziyaret eden Kılıçdaroğlu’ndan açıklama

Berberoğlu’nu cezaevinde ziyaret eden Kılıçdaroğlu’ndan açıklama

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Berberoğlu’nu tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi’nde ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Milletvekillerinin tutuklanmasını içimize sindiremiyor bir demokrasi ayıbı olarak görüyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “MİT TIR’ları görüntülerinin yayınlanması” davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu tutuklu bulunduğu Maltepe Ceza İnfaz Kurumu’nda ziyaret etti.

Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından cezaevi önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Enis Berberoğlu’nu ziyaret ettim. Morali yerinde, iyi. Üzüldüğüm nokta şu; hiçbir suçu olmayan bir kişinin adaletsiz bir şekilde hapse konulmasını emin olun sindiremiyorum. Enis bey bir demokrasi mücadelesi yapıyor. Enis bey seçilmiş bir milletvekili. Seçilen bir milletvekilinin hapse atılması milli iradenin hapse atılması demektir.

Milletvekillerinin tutuklanmasını içimize sindiremiyor bir demokrasi ayıbı olarak görüyoruz. Ama bütün bunlara rağmen biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu ülkeye gerçek anlamda hakkın, hukukun ve adaletin gelmesi için mücadele edeceğiz. Hiç kimse suçsuz yere tutuklanmasın, gözaltına alınmasın, mahkum edilmesin. Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını bunun için istiyoruz.

Previous post
Mahkemeye çıkmalarına sayılı günler kalan Gülmen ve Özakça'nın sağlık durumları
Next post
Hakkari'de İHA ile bombalanan köylülerden biri hayatını kaybetti