Ana SayfaGüncelBeyoğlu Sineması yenilenmiş haliyle perdelerini açtı

Beyoğlu Sineması yenilenmiş haliyle perdelerini açtı

HABER MERKEZİ – Bir süre önce kapanmanın eşiğinden dönen Beyoğlu Sineması yenilenmiş haliyle ilk gösterimini yaptı. Açılış gecesinde 1989’da “Yabancı Dilde En iyi Film” Oscar’ını alan “Cennet Sineması” adlı filmin gösterimi yapıldı.

Bir süre önce seyirci azlığı ve ekonomik sebeplerle kapanmanın eşiğine gelen tarihi Beyoğlu Sineması 28 yıllık salonu yenileyerek yenir bir başlangıç yaptı.

Sinemanın ortaklarından Cem Altınsaray, kapanma haberinin ardından yaşana  süreci şu sözlerle anlattı:

Yıllar önce burayı kuran ve bugüne kadar yaşatan insanlar, gözyaşlarıyla bir veda metni yazdı. Ben de o noktada sosyal medyada bir zincir yazdım ve bu konu üzerine bir kamuoyu oluştu. Bir anda bir kenetlenme oldu ve ben oradan aldığım cesaretle, uzun zamandır tanıştığım, ahbaplık ettiğim bu sinemanın yöneticileriyle bir araya geldim. Peşpeşe toplantılar yaptık. ‘FilmLoverss’ın kurucusu Utku Ögetürk’ten yardım istedim ve o da benim yanımda olmaya başladı.

“İki ayda yapılacak çalışmayı 3 haftada tamamladık”

Sorumluluk alarak hemen çalışmaya başladıklarını söyleyen Altınsaray, ‘Sadakat Kart’ kampanyası başlattıklarını ve bu kartla seyircinin belli bir süreyle kombine film izleme hakkına sahip olduğunu söyledi.

Altınsaray ayrıca şunları söyledi:

Bu kartın satışları ilk başta çok iyi gitti ama sonradan aynı hızı koruyamadık. Sonrasında bir sponsor arayışına girdik ve Midwood devreye girdi. Borcu kapatmak kadar, buranın bir daha borca girmeyecek duruma gelmesi de önemliydi. Sponsorumuzla iyi anlaştığımız için yaklaşık 3 hafta faaliyeti durdurmaya karar verdik bir anda ve Film Ekimi’ne yetiştirmeye çalıştık.

Gece – gündüz kalabalık bir ekiple çalıştıklarını kaydeden Altınsaray, yaklaşık iki ayda ancak bitirilebilecek yenileme çalışmasını 3 haftada tamamladıklarını ifade etti.

‘Cennet Sineması’ ile açıldı

Açılış gecesinde, konuşmaların ardından İtalyan sinemacı Giuseppe Tornatore’nin yazıp yönettiği ve 1989’da “Yabancı Dilde En iyi Film” Oscar’ını alan ‘Cennet Sineması’ adlı filmin gösterimi yapıldı.

Yenilenmiş haliyle 250 kişilik hale getirilen salonda yenilenme çalışmaları devam edecek.

Previous post
HDP Meclis açılış törenine katılmayacak, Edirne Cezaevi önünde olacak
Next post
Polise soruşturma yok, cenazeye saldırı 'mahalle hassasiyeti'ymiş