Ana SayfaGüncel‘İdlib tamam’ diyen Erdoğan sinyali verdi: Önümüzde Afrin var

‘İdlib tamam’ diyen Erdoğan sinyali verdi: Önümüzde Afrin var

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, İdlib’deki operasyonun ‘büyük oranda neticelendiğini’ söyledi. Yeni operasyonların sinyalini veren Erdoğan, “Önümüzde Afrin konumuz var” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Gündeminde İdlib operasyonu ve Afrin olan Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Afrin’e operasyon sinyali veren Erdoğan, “İdlib’deki operasyon büyük oranda neticelendi, önümüzde Afrin konumuz var. Daha önce ne dedik? Bir gece ansızın gelebiliriz, bir gece ansızın vurabiliriz” dedi.


‘Operasyonun adı İdlib ama hedefi Afrin’

Astana sürecinde İran ve Rusya ile varılan mutabakata dayanarak Türkiye’nin başlattığı İdlib operasyonu devam ederken, operasyonun asıl amacının PYD’nin kontrolündeki Afrin’in kuşatılması olduğu belirtilmişti.

TSK’nin de hazırlıklarını bu amaca yönelik yaptığı öne sürülmüştü.

TSK’nin operasyon sırasında İdlib’deki Bereket Dağı’nda, İleri Destek Birlik Komutanlığı (İDBK) kuracağı,  askerlerin kalacağı ve özel bölümlere sahip konteyner kent kurulacağı ileri sürülmüştü.

‘Türkiye kendini PYD’yi sınırlandırmaya adamış, İdlib operasyonuyla da Afrin’i kuşatmak istiyor’


CHP’ye eleştiri

Erdoğan konuşmasında, Meclis’te onaylanan ve müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasa tasarısına tepki gösteren CHP’yi de eleştirdi.

Erdoğan, “CHP’lilerin üslubu milletten, milletin değerlerinden, tarihinden ne kadar kopuk olduklarını bir kez daha ortaya sermiştir. Bu hususta Anasaya Mahkemesi’ne gitmeleri bizi şaşırtmadı. Kimilerinin uzmanlık alanı hizmettir, kimilerinin uzmanlık alanı da mahkeme kapılarını aşındırmaktır” dedi.


Erdoğan’dan ‘Osman Kavala’ açıklaması


Erken seçim iddialarına yanıt

Erdoğan, gazetecilerin sorusu üzerine, erken seçimin ‘şu anda’ gündemlerinde olmadığını da söyledi ve ekledi: “Kim iddia ediyorsa ispatla mükelleftir.”

Erdoğan, 16 Nisan referandumunda ‘Hayır’ oyunun çıktığı ilçelerdeki belediyelerde değişim iddiaları için ise “Gündemde değil ama olmayacağı anlamına gelmez” dedi.