Ana SayfaDünyaTrump’ın olası nükleer saldırı emrine uymayacağını açıklayan komutan: Aptal değiliz

Trump’ın olası nükleer saldırı emrine uymayacağını açıklayan komutan: Aptal değiliz

HABER MERKEZİ – ABD Stratejik Kuvvetler Komutanı Orgeneral John Hyten, ABD Başkanı Donald Trump’ın yasal olmayan bir şekilde nükleer silah kullanmak istemesi durumunda Trump’a karşı çıkacağını söyledi.

Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde ‘nükleer yetkileri’ tartışmaya açılan ABD Başkanı Donald Trump’ın, nükleer silahları yasal olmayan bir şekilde kullanma ihtimaline ilişkin bir soru bu sefer de ABD Stratejik Kuvvetler Komutanı Orgeneral John Hyten’ın gündemine getirildi.


Trump’ın nükleer yetkisi kongrede tartışıldı: “Dengesiz olmasından endişeliyiz”


Kanada’da düzenlenen Halifax Uluslarası Güvenlik Forumu’nda konuşan ABD’li general, “Bazıları aptal olduğumuzu zannediyor. Biz aptal insanlar değiliz. Bunlar hakkında çok düşünüyoruz. Böyle bir sorumluluğunuz varsa nasıl olur da bu konu üzerine kafa yormazsınız?” değerlendirmesinde bulundu.

Trump’ın nükleer saldırı karar alması durumunda emre uymayacağını açıklayan Hyten, Trump’a yasaya uygun başka seçenekler sunacağını da sözlerine ekledi.

Stratejik silahların kullanılması ile ilgili prosedürleri anlatan Orgeneral Hyten, “STRATCOM (Stratejik Kuvvetler) komutanı olarak başkana tavsiyede bulunurum, o bana ne yapacağımı söyler” dedi.

Trump’ın nükleer kullanma yetkileri neden gündemde?

Kuzey Kore ile ABD arasındaki gerilim yükseldikçe Kongre’de Trump yönetiminin nükleer bir girişimde bulunma ihtimaline karşı tartışmalar yaşanıyor.

Aralarında Cumhuriyetçilerin de bulunduğu bir grup kongre üyesi ve senatör, Trump’ın nükleer kullanma yetkilerine sınırlama getirmek üzere bir yasa çıkarılmasını talep ediyor.

Previous post
10 katılımcı şikayetçi oldu: Dünya İklim Konferansı'nda taciz
Next post
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işten çıkardığı işçi 7 gündür açlık grevinde