Ana SayfaGüncelErdoğan’dan yeni açıklama: İsteyen herkes parasını yurt dışına çıkarabilir

Erdoğan’dan yeni açıklama: İsteyen herkes parasını yurt dışına çıkarabilir

HABER MERKEZİ – “Bazı sinyaller alıyorum. Bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözlerine ‘açıklık’ getirdi. Erdoğan, “Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahiptir, İsteyen herkesin parasını yurt dışına çıkarma hakkı vardır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin Muş il kongresinde bazı iş insanlarının “mal varlıklarını yurtdışına kaçırma girişimleri” olduğunu belirterek, “Bazı haberler, sinyaller alıyorum. Buna izin verilmeyecek. Bu ihanettir” demişti.

Erdoğan bugün bu sözlerine ‘açıklık’ getirdi.

“Engelleri Aşanlar 2017 Buluşması”nda konuşan Erdoğan, Türkiye’nin serbest piyasa ekonomisine sahip olduğunu belirterek, isteyen herkesin parasını yurt dışına çıkarma hakkı olduğunu söyledi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Dün malvarlıklarını başka ülkelerine kaçırmaya çalışanlar olduğunu söylemiştim. Bunun üzerine farklı değerlendirmeler yapıldığını gördüm. Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. 1989 yılından beri isteyen herkesin yurtdışına parasını çıkarma hakkı vardır. Şüphesiz ki aynı şekilde devam etmektedir. İsteyen herkes parasını yurtdışına çıkarabilir ve buna devam edebilecektir. Yerli ve yabancı tüm firmalar küresel finans sistemine entegre bir şekilde faaliyetlerini sürdürecektir. Sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasına yönelik bir talimatım söz konusu değil. Yatırım için yurtdışına kaynak götürene asla sözümüz yoktur. Benim söylediğim ülkemizin diğer saldırıların yanı sıra ekonomik olarak baskı altına alınmaya çalışıldığı dönemde, işadamlarının yerli milli duruşu sergilemeleri gerektiğidir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hava kirliliği üst seviyede: Oyuncular nefes almakta zorlandı, karşılaşma durduruldu
Sonraki Haber
Hükümetten Kılıçdaroğlu'na 'istifa' çağrısı