Ana SayfaÇalışma YaşamıKESK bugün 22 yaşında

KESK bugün 22 yaşında

HABER MERKEZİ – KESK, kuruluşun 22’nci yıl dönümünü “mücadele sürüyor, sürecek” sloganıyla gerçekleştirdiği etkinlikle kutladı.

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), kuruluşunun 22’nci yıl dönümünü “Geçmişten geleceğe mücadelemiz sürüyor, sürecek” sloganıyla organize ettiği etkinlik ile kutladı.

Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kutlamaya KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP’li milletvekili Şenal Saruhan ve Necati Yılmaz yanı sıra çok sayıda meslek odası temsilcisi, emekçi ve yurttaş katıldı.

Emek mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından KESK’in 22 yıllık mücadele tarihine ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen, şunları söyledi:

Geçmişten bu yana KESK çok fazla iktidar tarafından saldırıya uğradı. KESK kurulduğu günden bu yana mücadele geleneği ile hiçbir iktidara teslim olmadı, boyun eğmedi. Bugün de farklı birşey olmayacak. Son kamu emekçisi geri dönene kadar KESK bu mücadeleden vazgeçmeyecek. Bu mücadele bayrağını asla yere düşürmeyeceğiz.

Gezen, “Bugün OHAL rejimiyle yaşıyoruz, KHK rejimi var. Bu aynı zamanda geleceksizleştirmedir” diyerek, bütün ihraçların derhal işlerine geri alınmasını istedi.

“OHAL değil, demokrasi” talebinin sıklıkla dillendirildiği kutlamada Eğitim Sen Korosu ile sanatçılar Tanju Topal ve Yusuf Aydın da sahne aldı.


Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
!f İstanbul 2018 programından ilk filmler
Sonraki Haber
Rıza Sarraf: Cezaevinden sonra Berat Albayrak talimat verdi, yeniden başladık