Ana SayfaGüncelErdoğan: İstanbul’un nüfusu 15 milyona ulaştı, Marmaray var, ne güzel değil mi?

Erdoğan: İstanbul’un nüfusu 15 milyona ulaştı, Marmaray var, ne güzel değil mi?

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin faaliyetleriyle övünürken muhalefeti hedef aldı, “İstanbul’un nüfusu 15 milyona ulaştı; Maramay’a binmeyen var mı? Nasıl güzel değil mi? Bay Kemal binmemiştir” dedi. Erdoğan ayrıca tartışma konusu olan ve uzmanların karşı olduğu Kanal İstanbul projesinin yapılacağını şu sözlerle duyurdu: “Bu projeyi isteseler de istemeseler de yapacağız.”

Partisinin Maltepe 6. Olağan ilçe kongresi öncesinde partililere seslenen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun “İktidara geldiğimizde Türkiye’de yapılan yatırımları durduracağız. Niye, çünkü üretime dayalı yatırım yok” sözlerine yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üreten ekonomi yok diyenler gözünüze, dizinize dursun” dedi ve şöyle devam etti:

“Savunma sanayimizde kendimizi savunacak silahlara sahibiz. Bunlar kolay olmadı. Bunları üreten bir Türkiye var. Bunları nereye koyacaksın? Fırat Kalkanı’nda, Afrin’de bunlarla bu mücadeleyi kazandık.”

​“İstanbul’un nüfusu 15 milyona ulaştı”

Konuşmasında “Maltepe’nin 1994’ten bu yana değişimini en yakından bilenlerdenim” de diyen Erdoğan, “İstanbul’un nüfusu göreve geldiğimde 7.5 milyondu, şimdi İstanbul’un nüfusu 15 milyon oldu” bilgisini verdi.

Erdoğan, “Maramay’a binmeyen var mı? Nasıl güzel değil mi? Bay Kemal binmemiştir. Niye Avrasya Tüneli’ni niye yaptık. Dedemiz Fatih gemileri karadan yürüttü, biz de arabaları denizin altından geçiririz dedik” diye devam etti.

Erdoğan ayrıca 16 Nisan referandumunda Maltepe’deki oranları hatırlatarak, “Maltepe referandumda yüzde 37’lik oranla maalesef sınıfta kaldı. Maltepe’de en azından sonuç tam tersi olmalıydı. Bu sonuç bize yakışmadı” dedi.

“Kanal İstanbul’u isteseler de istemeseler de yapacağız”

“Kanal İstanbul’un ihalesi yakında yapılacak” diyen Erdoğan, “Bazıları bu projeyle ilgili konuşuyordu. Boğaz’daki kaza her şeyi gözler önüne koydu. Bu projeyi isteseler de istemeseler de yapacağız” diye konuştu.

Previous post
Kadınlardan 1 Mayıs çağrısı
Next post
Suriye'ye hava saldırısının ardından: Kim ne diyor?