Ana SayfaGüncelİnce, seçilirse Genelkurmay Başkanı Akar ile çalışmayacağını açıkladı

İnce, seçilirse Genelkurmay Başkanı Akar ile çalışmayacağını açıkladı

HABER MERKEZİ – 24 Haziran’da seçilmesi halinde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile çalışmayacağını açıklayan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Her şey siyasallaşmış” dedi.

24 Haziran erken seçimlerine 38 gün kala CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçilmesi halinde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile çalışmayacağını açıkladı.

FOX TV’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, konuyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Ne işi var Genelkurmay Başkanı’nın, aday olur olmaz, Abdullah Gül’ün evinin bahçesine helikopterle iniyor. Kimsin sen? Sök apoletlerini, giy kravatını, aday ol çık karşımıza. Her şey siyasallaşmış.”

Gazetecilerin “Seçilirseniz ilişkiniz ne olacak?” şeklindeki sorusuna ise İnce, “Geçici süreli kendisiyle çalışırız, çok kısa süreli. O yapıdaki insanlarla çalışmam mümkün değil benim” cevabını verdi.

“Erdoğan’ın derdi Filistin değil, 24 Haziran”

Ayrıca Amasya’da miting düzenleyen Muharrem İnce, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Filistin üzerinden yüklendi.

İnce, Gazze’ye gideceğini belirterek, “Erdoğan ‘Gazze’ye gideceğim’ deyip Gebze’ye gitti, ben Gazze’ye gidecegim. Devlette devamlılık esastır” dedi ve ekledi:

“Erdoğan’a diyoruz ki, ‘gel, İsrail mallarını boykot et’, ‘Edemem’ diyor. İsrail’e karşı ne yapacaksın? Sadece miting yapacak. Çünkü derdi, Filistin’deki Müslümanlar değil, 24 Haziran’daki seçim.”


Bu haber BBC Türkçe’den derlenmiştir.
Previous post
Meksika'da kadınların mücadelesiyle gelen kazanım: "Kürtaj olmak insani bir haktır"
Next post
Seçim öncesi: Erdoğan'dan 3 tartışmalı kanuna onay