Ana SayfaGüncelErdoğan: Neymiş adaymış, serbest bırakılmalıymış, neyi serbest bırakıyorsun?

Erdoğan: Neymiş adaymış, serbest bırakılmalıymış, neyi serbest bırakıyorsun?

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş için yapılan ’serbest bırakılsın’ çağrısına “Neymiş adaymış. Neymiş serbest bırakılması gerekiyormuş. Sen ne diyorsun ya?” sözleriyle tepki gösterdi ve birçok yerel yönetime atanan kayyumlar için “adeta tarih yazıyorlar” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman mitinginde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin HDP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmesine ve ‘serbest bırakılsın’ çağrısına tepki gösterdi.

“Bu ülkede Kürt kardeşlerimizin temsilcisi Recep Tayyip Erdoğan’dır” diye konuşan Erdoğan, Demirtaş’ı kastederek “Neyi serbest bırakıyorsun?” diye konuştu:

“Şimdi cezaevinden aday olan bu zat. Muharrem, sayın Muharrem ince ince Edirne’ye gittin. Peki bu Diyarbakır’da yapılan 7 Haziran seçiminden sonra bu ziyaret ettiğin şahıs değil miydi 53 tane benim Kürt kardeşimin ölümüne neden olan? Sen hangi akla hizmet ediyorsun? Neymiş adaymış. Neymiş serbest bırakılması gerekiyormuş. Sen ne diyorsun ya? Neyi serbest bırakıyorsun? Bu ülkede hukuk var, yargı var. 53 tane Kürt kardeşimi bunlar orada öldürdüler. Ondan sonra da biz kimseyi asla kimseyi öldürmedik diyor. Bırakın bu yalanları.”

“Kayyumlar tarih yazıyor”

Erdoğan ayrıca “hiç kimsenin ne kökeninden ne inancından ne de sosyal statüsünden dolayı itilip kakıldığını söyleyemeyeceğini” savunarak, birçok yerel yönetime atanan kayyumlar için “adeta tarih yazıyorlar” ifadelerini kullandı:

“Görevlendirdiğimiz kayyumlar o belediyeleri şu anda pırıl pırıl hale getirdiler. Bugün Diyarbakır’dan Mardin’e Şırnak’tan Siirt’e kayyumların yönetimlerindeki tüm belediyeler adeta tarih yazıyorlar. Onların kan akıttığı musluklardan artık su akıyor su. Onların teröristlerin emriyle delik deşik edip bıraktığı sokaklar, caddeler şimdi pırıl pırıl hale geldi.”

Previous post
Ankara'da ev baskınları: Gözaltına alınanlar arasında HDP yöneticisi de var
Next post
Buldan: Biz ülkeyi yönetmeye adayız