Ana SayfaToplumsal CinsiyetFatma Kayıkçı’yı öldürmüştü: Atalay Filiz’e verilen hapis cezası onandı

Fatma Kayıkçı’yı öldürmüştü: Atalay Filiz’e verilen hapis cezası onandı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da Fatma Kayıkçı’yı öldürmekten yargılanıp, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Atalay Filiz’in cezası onaylandı.

İstanbul’da Fatma Kayıkçı isimli kadını öldürdüğü için tutuklu yargılanan Atalay Filiz, “tasarlayarak, bir suçu gizleme, delileri ortadan kaldırma veya işlenmesini kolaylaştırma ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Davaya ilişkin Atalay Filiz’in avukatı cezayı çok bularak karara itiraz etmişti.

DHA’da yer alan habere göre İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi yaptığı incelemenin ardından dosya üzerinde karar verdi.

Yerel mahkemenin kararında usul ve yasaya aykırı bir husus bulunmadığını belirten mahkeme, Atalay Filiz’in cezasının onanmasına hükmetti.

Ne olmuştu?

Atalay Filiz, 8 Mayıs 2016 tarihinde Fatma Kayıkçı’yı öldürdükten sonra başkalarına ait kimlik kartlarını kullanarak uzun süre kaçmıştı.

İzmir’in Menderes ilçesinde yakalanan Filiz, 13 Haziran 2016’da tutuklanmıştı.

Filiz hakkında hazırlanan iddianamede, “Tasarlayarak kasten adam öldürme” ve “Nitelikli hırsızlık” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istenmişti.

Previous post
Medeni Yıldırım davası: 'Ateş emri verenlerin ifadesi alınmadı'
Next post
Meteoroloji: Orta Akdeniz’de tropik fırtına oluşması bekleniyor