Ana SayfaToplumsal CinsiyetBir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan erkeğin tutuklanması talebi reddedildi

Bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan erkeğin tutuklanması talebi reddedildi

HABER MERKEZİ – Mersin Tarsus’ta bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan Kuran kursu hocası M.D.’nin yargılandığı davada mahkeme, M.D.’nin tutuklanması talebini reddetti.

Mersin’in Tarsus ilçesinde 2015 yılında bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan Kuran kursu hocası M.D.’nin yargılandığı dava Tarsus 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Tutuksuz sanık M.D.’nin katılmadığı duruşmada avukatı ve çocuk avukatı da dahil çok sayıda avukat katıldı.

Duruşmada savunma yapan avukatlar, çocuğun ve tanık beyanlarının ayrıca adli tıp raporlarının göz önünde bulundurularak sanığın tutuklanmasını istedi.

İddia makamı sanığın 8 ay tutuklu kaldığını ve kaçma şüphesi olmadığını savunarak; tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti ise iddia makamının taleplerinin kabul ederek; sanığın tutuksuz halinin devamına karar vererek, duruşmayı 25 Nisan’a erteledi.

‘Bu kararla istismar davaları meşru hale gelecek’

Duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, M.D.’nin tutuksuz yargılanması kararını eleştiren çocuğun avukatı Semra Kabasakal, “‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten insanlar bir buçuk yıl hapis yatarken; bu davada sanığın 8 ay tutuklu kalmasını göz önünde bulundurarak, tutuksuz yargılanmasını istedi. Oysa bu davada sanık 15 yıl hatta 20 yıl ceza alabilecekken tutuksuz yargılanıyor” dedi.

Davanın üzerinde baskı olduğunu vurgulayan Kabasakal sözlerine şöyle devam etti:

“Bu karar vicdanları yaraladı. Bu davada başka baskıların olduğunu düşünüyoruz. Artık çocuklar cinsel istismara maruz kaldığında aileler ‘nasıl olsa serbest bırakılacak’ diyerek davacı olmayacak bu kararlarla. Bu durumda çocuklarımız susacak, mağdur olacak. Bu kararlarla cinsel istismar davaları meşru hale gelecek. Biz kamu vicdanının rahatlatılmasını talep etmiştik oysa maalesef gerçekleşmedi.”

Previous post
Murat Özyaşar’ın “Sarı Kahkaha”sı Kürtçede
Next post
Eşi tarafından 12 metreden aşağı atılan kadın ağır yaralandı