Ana SayfaGüncelAnkara Katliamı davasında sanık Alfidan tutuklandı

Ankara Katliamı davasında sanık Alfidan tutuklandı

HABER MERKEZİ – 3’üncü gününde devam eden Ankara Katliamı davasında tutuksuz sanık Suphi Alfidan tutuklandı. Davada tutuklu sayısı 17’ye çıktı.

Ankara Garı’nda 10 Ekim 2015 tarihinde yapılmak istenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen ve 101 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısına ilişkin açılan dava, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3’üncü gününde devam etti.

Duruşmayı takip etmek için salona girmek isteyen yakınlarını kaybeden aileler polisler tarafından engellendi.

Tepkiler üzerine salona giren aileler ve avukatlar sorumlular hakkında zabıt tutturdu.

İlk duruşmaya Antep’ten SEGBİS yöntemiyle katılan üç tutuklu sanık Abdülmüttalip Demir, Talha Güneş ve Abdulhamid Boz da duruşma salonuna getirildi. Sanık Hakan Şahin’in de ifadesi alındı.

‘Savcılıkta uydurdum’

Hakan Şahin’in de dün ifade veren Yakup Şahin gibi yazılı ifadeyi okuması aileler tarafından tepkiyle karşılandı.

Salondan, “İfadeni Yakup’un ifadesini yazan kişi mi yazdı” şeklinde tepkiler yükseldi.

Yakup Şahin, dünkü ifadesinde gözaltına alındığında verdiği ifadenin büyük kısmının polisler tarafından hazırlandığını öne sürmüştü.

Yakup Şahin, “Polisler beni odaya çekip hazırlanan şekilde ifade verirsem etkin pişmanlıktan yararlanırsın” dedi ve ekledi:

Savcılığa ifade vermeden önce iddiaları kabul edersem 3-5 ay yatıp çıkacağım belirtildi. Bu yüzden savcılıkta uydurdum. Hatta cezaevine Bakanlıktan geldiğini söyleyen kişiler geldi ve savcılıkta söylemem gerekenleri anlattılar.

Sanık Suphi Alfidan tutuklandı

Tutuksuz sanıklardan Suphi Alfidan’ın mevcut delil durumu istenilen cezanın üst sınırını, canlı bombaları Ankara’ya getiren araca eskortluk eden araçta, parmak izinin bulunması, kendisine ait emlakçı dükkanında Halil İbrahim Durgun ve Yunus Durmaz ile görüşmesi gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

Böylece davada tutuklu sayısı 17’ye çıktı.

Sanık Suphi Alpfidan için verilen tutuklama kararının ardından duruşmaya ara verildi.

Ara verilen duruşmaya öğleden sonra sanık Tahla Güneş, Mehmeddin Baraç ve Erman Ekici’nin ifadelerinin alınması ile devam edildi.

Sanıkların çapraz sorguları da yapıldı.

Duruşma Yakup Karaoğlu’nun ifadesinin alınması ile devam ediyor.