Ana SayfaGüncelCumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay tutuklandı

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay tutuklandı

HABER MERKEZİ – Almanya’dan Türkiye dönüşünde gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan ve Almanya’dan Türkiye dönüşünde gözaltına alınan gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

“Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla gözaltına alınan Atalay sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Ne olmuştu?

Cumhuriyet gazetesinin yazar ve yöneticisi olan 13 kişi, “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan yazar ve yöneticilerden Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyeleri Musa Kart (karikatürist), Güray Tekin Öz (yazar), Hakan Karasinir (yazar) ve Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik ve Bülent Utku tutuklanmıştı.

Muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener ile yazarlar Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya serbest bırakılmıştı.

Akın Atalay ise 11 Kasım’da Berlin’den İstanbul’a geldikten sonra Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Boğaziçi’nin yeni rektörü belli oldu: Seçimde birinci olan aday atanmadı
Sonraki Haber
'Müziksiz bir dünya yanılgıdır': Social Inclusion Band bugün Babylon'da