Ana SayfaDünyaAlmanya’dan izin çıkmadı: Türkiye’ye tank savunma sistemi satılması engellendi

Almanya’dan izin çıkmadı: Türkiye’ye tank savunma sistemi satılması engellendi

HABER MERKEZİ – Almanya, savunma şirketi Rheinmetall’in Türkiye’ye Leopard tankları için üretilmiş savunma sistemleri satmasına yasak getirdi.

Ankara ile Berlin arasında ‘referandum’ mitingi iptalleriyle başlayan ve “Nazi” söylemiyle doruğa tırmanan kriz, silah ve savunma sanayisinde de etkilerini gösteriyor.

Almanya hükümetinin NATO müttefiki Türkiye’ye 2016 yılının başından bu yana tam 11 kez silah satışı gerçekleştirmeyi reddettiği ortaya çıkmıştı.

Bu haberin ardından bir engel de savunma sanayisinde yaşandı. 

Alman menşeli savunma teknolojileri şirketi Rheinmetall’in Türkiye’ye satacağı Leopard tankları için üretilmiş savunma sistemlerine izin çıkmadı.

Reuters’in haberine göre Rheinmetall CEO’su Armin Papperger, geçen yılın bilançosunu açıkladığı basın toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Alman hükümeti şu an bazı ihracat sözleşmelerimizin gerçekleşmesine izin vermiyor” dedi.

Papperger, Türkiye’nin Suriye’de yürüttüğü ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunda 10 adet Leopard savaş tankının tahrip olmasının ardından şirketinin bu savaş tankları için gereken savunma sistemini satmak adına Türkiye ile iletişimde kaldığını sözlerine ekledi.

  Almanya Türkiye’ye silah satışını reddetti: ‘Halka karşı kullanılmasından endişeliyiz’
Previous post
Kurkut'un taziyesinde konuşan HDP'li Pir: Bu olay tesadüfen olmadı
Next post
Gazeteci Hayri Demir yarın savcılığa çıkarılacak