Ana SayfaGüncelBarış Akademisyenleri, Gülmen ve Özakça’ya destek için açlık grevine başlıyor

Barış Akademisyenleri, Gülmen ve Özakça’ya destek için açlık grevine başlıyor

HABER MERKEZİ – KHK’lerle ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için 57 gündür açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için bazı Barış Akademisyenleri de açlık grevine başlıyor.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işlerine geri dönebilmek için başlattıkları açlık grevi 57. gününde.

Açlık grevinde kritik noktaya ulaşan Gülmen ve Özakça’ya destek olmak isteyen bazı Barış Akademisyenleri de süreli-dönüşümlü açlık grevine başlıyor.

Greve ilk olarak KHK ile ihraç edilen akademisyen Yardımcı Doç. Esra Mungan başlayacak.

Akademisyenler tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bir geceyarısı KHK’sı ile işlerinden edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, işlerine geri dönme talepleriyle Ankara’nın ortasında, Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde 57 gündür açlık grevindeler.

İşlerini geri isteyen arkadaşlarımıza destek olmak için bir grup Barış Akademisyeni olarak bulunduğumuz yerlerden sesimizi yükseltiyoruz: ‘Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Yalnız Değildir’ Bedenlerini 57 gündür açlığa yatırmış arkadaşlarımızın sesine ses katmak, açlığına ortak olmak için bulunduğumuz kentlerde süreli-dönüşümlü açlık grevine başlıyoruz.

Akademisyenler yarın (5 Mayıs Cuma günü) saat 11.00’de Kadıköy Kalkhedon Meydanı’ndan basın açıklaması yaparak greve başlayacaklar.