Ana SayfaGüncelAnkara Valiliği’nden süresiz eylem yasağı: ‘Korku ve panik ortamı oluşturuyor’

Ankara Valiliği’nden süresiz eylem yasağı: ‘Korku ve panik ortamı oluşturuyor’

HABER MERKEZİ – Ankara Valiliği OHAL yasaklarına bir yenisini daha ekledi. Valilik, Kızılay’da belirli alanlarda eylem yapılmasını süresi olarak yasakladı.

“Kamu güvenliği”, “vatandaşları tedirgin etmesi” gibi gerekçelerle daha önce güneş battıktan sonra ateş yakarak eylem yapılmasını, yüksek sesle şarkı, türkü, marş ve benzeri sloganlar atılarak basın açıklaması yapılmasını yasaklayan Ankara Valiliği bu kez de Kızılay için süresiz eylem yasağı getirdi.

Valilik 3 Temmuz tarihli yazısında yasak kararına gerekçe olarak  basın açıklamalarının “bölge esnafıyla vatandaşlar arasında korku ve panik ortamı oluşturduğu” ve “bölgenin marjinal gruplarca kazanılmış eylem alanı olarak görüldüğü” gerekçelerini  savundu.

Sendika.org’un haberine göre kararda söz konusu etkinliklerin “toplumun geniş kesimlerine sirayet potansiyeli taşıdığı” belirtildi.

Valiliğin yasak kararı şöyle:

Çankaya ilçesi Atatürk Bulvarı Kızılay Kavşak’tan Ziya Gökalp Caddesi Mithatpaşa Caddesi kesişimi arasında kalan güzergah, Ziya Gökalp Caddesi Mithatpaşa Caddesi kesişiminden Mithatpaşa Caddesi Meşrutiyet Caddesi arasında kalan güzergah, Meşrutiyet Caddesi Mithatpaşa kesişiminden Meşturiyet Caddesi Atatürk Bulvarı kesişimi arasında kalan güzergah ile Meşrutiyet Caddesi Atatürk Bulvarı kesişiminden Atatürk Bulvarı Kızılay Kavşak arasında kalan (Yüksel Caddesi, Selanik Caddesi, Bayındır 2 Sokak, Konur Sokak, Ihlamur Sokak, Karanfil Sokak, Hatay Sokak) ve bağlayan yol üzerinde bulunan yerlerde çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından basın açıklaması adı altında (film gösterimi, çadır kurma, ateş yakma, açlık grevi/oturma eylemi vb.) toplantı ve gösteri yürüyüşü türünden eylem/etkinliklerin yapılmakta olduğu, bu durumun bölge esnafı ile vatandaşlar arasında korku ve panik ortamı oluşturduğu ve bu bölgenin marjinal gruplarca kazanılmış eylem alanı olarak görüldüğü, basın açıklaması adı altında düzenlenen her türlü eylem/etkinliklerin yapıldığı bu yerler ve çevresinde bulunan alanların, halkın yaya olarak yoğun bir şekilde kullandığı alanlardan/yerlerden olması sebebiyle katılımcı grup/şahıslar ile yayaların geçişi esnasında sözlü/fiziksel istenmeyen olayların yaşandığı, bu haliyle yukarıda sayılan eylem ve etkinlikler toplumun geniş kesimlerine sirayet potansiyeli taşıdığından toplumsal güvenliği tehlikeye düşürebileceği değerlendirilmektedir.

Valiliğin yasak kararı verdiği bölgede işlerine iade talebiyle açlık grevine başlayan ve tutuklandıktan sonra da açlık grevini sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek eylemleri yapılıyordu.

Yasaklanan alanlardan Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı, Gülmen ve Özakça tutuklandığından bu yana polis barikatıyla çevrilmiş durumda.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Adalet Yürüyüşü’nde hedefe 65 km kaldı
Sonraki Haber
Erkek şiddetine karşı özsavunmasını kullanan Yasemin Çakal tahliye oldu