Ana SayfaToplumsal CinsiyetBoşanmak isteyen kadının aracına bomba düzeneği kuran erkeğe 19 yıl hapis

Boşanmak isteyen kadının aracına bomba düzeneği kuran erkeğe 19 yıl hapis

HABER MERKEZİ – Zonguldak Ereğli’de boşanma aşamasında olduğu Yeliz Özgür’ün aracına bomba düzeneği yerleştiren Sezai Özgür’e verilen 9 yıl hapis cezası istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. Yeniden yargılanan Özgür’e verilen 19 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan Yeliz Özgür, 2017 yılında evli olduğu Sezai Özgür’den boşanmak için dava açtı.

Erkek, boşanmak isteyen kadının aracının altına bomba düzeneği yerleştirdi.

Kadın, iş çıkışı evine gitmek için otomobiline bindiğinde görevliler bomba düzeneğini fark etti. Bunun üzerine araç durduruldu ve olay yerine bomba imha ekipleri geldi.

Bomba imha uzmanı fünye ile bombayı patlatarak etkisiz hale getirdi.

Gözaltına alınan Sezai Özgür ise tutuklandı. Özgür hakkında ‘nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan karar duruşmasında, Özgür’ün ‘nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan beraatine karar verdi.

Mahkeme Özgür’e ‘silahla tehdit’ suçundan 4 yıl, ‘tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi’ suçundan ise 5 yıl olmak üzere toplam 9 yıl hapis cezası verdi.

Yeliz’in avukatı Mustafa Hayati Çalıcıoğlu, sanığın müvekkiline karşı ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçunu işlediğini belirterek, kararı bir üst mahkemeye taşıdı.

Yargıtay: Bu suç ‘kasten öldürmeye teşebbüs’tür

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, Özgür’ün ‘silahla tehdit’ suçunu değil ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçunu işlediğine karar vererek yerel mahkemenin kararını bozdu.

Yeniden yargılanan Özgür, bu kez ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 14 yıl, ‘tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi’ suçundan ise 5 yıl olmak üzere toplam 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Özgür’ün avukatının itirazı sonucu dosya bu kez Yargıtay’a gönderildi.

Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, bomba düzeneğini, ‘öldürmeye teşebbüs’ sayarak sanığın 19 yıllık hapis cezasını onadı.

Bu karar ile adaletin yerini bulduğunu kaydeden avukat Çalıcıoğlu, Özgür’ün bu olaydan 1 ay önce de kadını alıkoyarak cinsel saldırıya maruz bıraktığını söyledi.

Çalıcıoğlu, açılan cinsel saldırı davasının da sürdüğünü kaydetti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
IndieWire’a göre 2020’nin en iyi 10 dizisi
Sonraki Haber
Pandemi süreci kadına şiddette ciddi artışa neden oldu